Flyselskaber holder Boeing-fly på jorden efter fund af revner

Amerikansk og brasiliansk flyselskab har fundet tegn på revner i 13 fly. 38 skandinaviske fly skal undersøges. Heriblandt danske

Arkivfoto: DANIEL SLIM/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: DANIEL SLIM/Ritzau Scanpix

Et amerikansk og et brasiliansk flyselskab har taget i alt 13 Boeing 737 NG-fly ud af drift, efter at der er blevet fundet tegn på revner i flyene.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters natten til torsdag dansk tid.

Det amerikanske flyselskab Southwest Airlines oplyser, at det onsdag har taget to fly ud af drift.

Ligeledes har det brasilianske flyselskab Gol Linhas Aereas gjort med 11 fly af samme flytype.

Et Delta Airlines-fly havde en blind passager ombord, som dog blev smidt af inden flyet lettede. Foto: Colourbox Ferie Blind passager snød sig ombord på fly

De to flyselskaber er begge store operatører af Boeings 737-fly, både NB-modellen og MAX-modellen, som har været underlagt flyveforbud i månedsvis efter to dødelige flystyrt.

I september fandt Boeing revner i flere 737 NG-fly.

Det fik den amerikanske luftfartsmyndighed, FAA, til at kræve inspektion af i alt 165 fly. Langt de fleste af disse var Southwest Airlines-fly.

Southwest Airlines oplyser natten til torsdag, at der ikke er fundet problemer i 'langt de fleste' af selskabets undersøgte fly.

Handelskrigen rammer blandt andet vin og oste. Foto: Ritzau Scanpix / Courtney Bonnell Politik USA rammer fransk vin og italienske oste med forhøjet told

Og de to fly, der har vist tegn på revner, vil 'forblive ude af drift, indtil problemet er helt løst', lyder det i meddelelsen.

Ifølge branchemediet check-in.dk har FAA også krævet, at 38 skandinaviske Boeing 373 NG-fly skal tjekkes for revner.

Der er ifølge mediet tale om både SAS- og Jet Time-fly. Jet Time er et dansk charterselskab.

Revnerne er fundet på det stykke, der på engelsk kaldes en 'pickle fork'.

Politik USA indfører ny told på varer fra Europa

Det er ifølge nyhedsbureauet dpa den del af flyet, som fæstner vingerne med flykroppen. Dette stykke er ellers designet til at holde hele flyets levetid.

- Boeing har gjort FAA opmærksom på problemet og har aktivt engageret os med vores globale kunder af 737 NG-flyene i forhold til at støtte de påkrævede undersøgelser, skriver Boeing i en meddelelse.

Samtidig understreger flyproducenten, at problemet med revner ikke vedrører nogle af dets omstridte 737 MAX-fly.

En dykker er her foreviget inde i cockpittet på den nedsunkne Boing 747 i dykkerparken Dive Bahrain. Foto: Dive Bahrain Ferie Dyk ned i en sunket jumbojet

16 kommentarer
Vis kommentarer