Flyselskaber indfører gratis ekstra kuffert til nødhjælp

Flygtningesituationen ved Middelhavet får SAS og Norwegian til at indføre gratis ekstra kuffert til nødhjælp

Flypassagerer med selskaberne SAS og Norwegian kan fremover tage en ekstra kuffert med på ferie på selskabernes regning, hvis kufferten indeholder nødhjælp til flygtninge i lande omkring Middelhavet.

- I anledning af den aktuelle flygtningesituation i Middelhavet tilbyder SAS sine passagerer mulighed for at tjekke ekstra bagage med fornødenheder ind ved afrejsen.

- De, som flyver til Middelhavsområdet, kan dermed pakke tøj, sko og hygiejneartikler til flygtninge i nød uden at skulle betale for ekstra bagage. Rejsende med SAS behøver ikke anmelde eller ansøge om det i forvejen, skriver flyselskabet i en pressemeddelelse.

Ifølge Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS, gælder det alle selskabets afgange til lande ved Middelhavet - også de ruter, som SAS betjener for charterselskaber som for eksempel Apollo.

- Alle kunder, der har hjertevarme og interesse for det, kan pakke en ekstra kuffert med nødhjælp, siger hun.

Hos Norwegian kommer initiativet på baggrund af mange henvendelser fra passagerer, som ønsker at hjælpe flygtningene i Grækenland, oplyser selskabet på Facebook.

- På grund af den forfærdelige situation tilbyder vi vores passagerer, som skal til Middelhavsområdet, muligheden for gratis at tjekke et ekstra stykke bagage ind med nødhjælp til flygtninge, lyder det.

Også rejsebureauet Spies tilbyder rejsende at medbringe nødhjælp uden at skulle betale for ekstra bagage. Rejsende til Molivos på øen Lesbos, der ligger i det græske øhav og er en af flygtningenes foretrukne veje til Europa, kan tage op til 20 kilo ekstra bagage med på flyet.

Landene omkring Middelhavet er første stop i Europa for mange tusinder af flygtninge, som blandt andet kommer fra det krigshærgede Syrien.

Ifølge FN har Grækenland indtil nu modtaget 200.000 flygtninge og migranter i år. De fleste kommer med småbåde fra Tyrkiet til græske øer.

Ifølge EU's grænseagentur Frontex blev juli en rekordmåned, hvor antallet af flygtninge og migranter ved EU's grænser for første gang oversteg 100.000 personer.

Næsten halvdelen dukkede op ved de græske øer Lesbos, Chios, Samos og Kos.