Flyt dig fra min kugle: Golfspiller slår tænderne ud på hund med golfkølle

En lille legesyg australsk hyrdehund blev slået til blods af en ældre golfspiller, da den satte sig en halv meter foran den golfkugle, den ældre mand skulle slå til

En ældre mand knaldede sin golfkølle direkte ind i hovedet på den lille hund Sally, der mistede alle tænderne i den ene side af munden. (foto: Colourbox)
En ældre mand knaldede sin golfkølle direkte ind i hovedet på den lille hund Sally, der mistede alle tænderne i den ene side af munden. (foto: Colourbox)
Følg Samfund

Den lille glade og legesyge australsk hyrdehund Sally blev tiltrukket af golfkugler på Norrmjöle Golfklub  20 kilometer syd for Umeå i Sverige. Den sprang derfor ud af bilen og løb ud på golfbanen, da dens hundepasser Erik Fällman havde færdiggjort sin egen golfrunde og ville lufte hunden lidt på parkeringspladsen.

Erik Fällmann løb efter hunden, men nåede dog ikke hurtigt nok frem til at hindre den kommende katastrofe. Sally placerede sig nemlig forventningsfuldt en halv meter foran en golfkugle, som en ældre mand skulle til at slå til. Men manden var angiveligt blevet irriteret over hunden og slog derfor hunden direkte i hovedet med golfkøllen og golfkuglen. Det skriver det svenske medie SVT og citerer Erik Fälmann for følgende:

- Jeg tænkte bare. Hvad fanden har manden gang i, forklarer Erik Fällman om episoden, der fandt sted den 22. maj i år, hvor Erik Fällman passede hunden for sin vej Ulf Bergström. 

Sally løb hylende væk
- Den ældre mand slog bare hårdt igennem med sit golfslag. Sally kastede sig mod golfkuglen, og jeg ved ikke, om det var golfkuglen eller golfkøllen eller begge dele, der ramte Sally, der straks begyndte at hyle og løb tilbage mod bilen, siger Erik Fällman, der spurgte den ældre mand, hvorfor han havde slået efter hunden. Den ældre mand svarede bare kort og kontant: Du kan vel bare passe ordentligt på din hund.

Den ældre mand, der var sammen med en anden ældre mand, nægtede i øvrigt at opgive sit navn til Erik Fällman.

Den lille sårede Sally havde fået slået flere tænder ud ved det ufrivillige møde dem golfkøllen og blev derfor straks kørt til dyrlægen, hvor den blev udsat for en tre timer lang operation.

To dage efter hændelsen kom Sallys ejer Ulf Bergström hjem igen. Og han forklarer således til SVT:

- Vi fandt ud af, at Sallys skade i munden havde fået en infektion, Hun lugtede dårligt ud af munden og blødte. Så vi tog hende til dyrlægen igen, hvor Sally blev røntgenfotograferet. Og her så man, at Sally stadig havde flere tandsplinter i munden, der efterfølgende blev fjernet.

I dag mangler Sally alle tænderne i den ene side af kæben og har et hul i kinden. Men hun er igen blevet en legesyg og glad hund.

Sagde undskyld
Efter medieomtalen af den grove dyremishandling på golfbanen har den aldrende golfspiller nu meldt sig selv og har i øvrigt mødt hundeejeren og undskyldt for sin opførsel.

- Han var angerfuld og sagde undskyld. Men hændelsen er stadig noget, som jeg ikke accepterer hverken som golfspiller eller som hundeejer, siger Ulf Bergström om mødet med den ældre mand, der også har accepteret at betale alle dyrelæge-omkostningerne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT