Flytter jobs fra Danmark og får ridderkors i Ungarn

Topchef fra Coloplast bliver hædret i Ungarn: Flytter samtidig arbejdspladser fra Danmark til samme land

Direktøren i Coloplast, Allan Rasmussen, har modtaget et ridderkors i Ungarn. Det selv samme land, hvor han har flyttet flere arbejdspladser til. Foto: POLFOTO
Direktøren i Coloplast, Allan Rasmussen, har modtaget et ridderkors i Ungarn. Det selv samme land, hvor han har flyttet flere arbejdspladser til. Foto: POLFOTO
Følg Samfund

Alt imens danske lønmodtagere må vinke farvel til de hundredvis af arbejdspladser, som Coloplast de senere år har flyttet til Ungarn, kan en af selskabets topbosser smykke sig med et af Ungarns fornemste hædersbeviser. Således har executive vice president Allan Rasmussen fået tildelt det ungarske ridderkors for sin indsats for landet.

Det afslører Fagbladet 3F, ligesom det fremgår af den ungarske regerings hjemmeside, hvor det også oplyses, at Coloplast har vundet prisen: ’Årets virksomhed for jobskabelse’.

Flytter arbejdspladser

Og man må sige, at Coloplast og Allan Rasmussen har gjort noget for landet. Selskabet har nemlig ifølge Fagbladet 3F flyttet 600 arbejdspladser fra Danmark til Ungarn de seneste år. Det har selskabet til gengæld fået god økonomisk støtte til fra såvel EU som Ungarn.

Således oplyser den ungarske regering, at planen er, at Coloplast vil skabe 700 arbejdspladser i Ungarn. I den forbindelse har Coloplast ifølge Fagbladet 3F fået 170 millioner kroner af den ungarske regering samt EU.

Flere afsløringer

Gennem den seneste tid har Fagbladet 3F afsløret, hvordan en række virksomheder med EU-støtte har flyttet arbejdspladser ud af Danmark til lande som Ungarn og Polen. Det har fået en række EU-parlamentarikere op af stolen. Blandt andet har medlem af medlem af Folkebevægelsen mod EU Rina Ronja spurgt, om EU-Kommissionen har tænkt sig at stoppe for, at EU støtter flytning af arbejdspladser mellem EU-lande.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Allan Rasmussen fra Coloplast, men selskabets presseafdeling oplyser, at han er på ferie, og at man ikke har nogen kommentarer til historien.

Til Fagbladet 3F skriver han i en mail, at han modtager hæderen med stor glæde:

– Jeg er glad for og stolt over ridderkorset – ligesom jeg tror, de fleste danskere ville være det, hvis de blev tildelt et ridderkors af dronningen herhjemme, forklarer han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller