FN-legende chokeret over Danmark: Bryder flere konventioner

Den tidligere FN generalsekretær Kofi Annan peger på, at Danmark med den nye smykkelov bryder med flere internationale konventioner

Kofi Annan er ikke tilfreds med den danske udlændingepolitik (Foto: AP)
Kofi Annan er ikke tilfreds med den danske udlændingepolitik (Foto: AP)

I dag stemte politikerne i Folketinget endeligt for den såkaldte smykkelov, der giver myndighederne ret til at inddrage værdi genstande fra flygtninge.

Samtidig forlænger loven muligheden for familiesamføring fra 1 til 3 år. Vedtagelsen af loven har sendt en chokbølge gennem Europa og i alverdens medier har sagen dagen igennem trukket negative tophistorier.

Nu melder endnu en prominent kritiker sig i koret, der revser den danske beslutning.

På Facebook skriver den tidligere generalsekretær fra FN, Kofi Annan, at Danmark med loven bryder flere internationale konventioner, som Danmark ellers har skrevet under på.

- Truslen om at konfiskere migranternes værdigenstande og at forsinke muligheden for familiesammenførsel til tre år, er ikke i overensstemmelse med ånden i Den Europæiske Menneskeretskonvention, FNs Børnekonvention og FNs Flygtningekonvention, som Danmark alle har underskrevet, lyder det fra Kofi Annan.

Han mener, at loven er det seneste symbol på det skred der den seneste tid er sket i europæisk politik, hvor politikerne har bevæget sig væk fra solidariske fællesløsninger på flygtningekrisen.

- At forsøge at skubbe problemerne til ens naboer er ikke en holdbar strategi. Hvis loven bliver vedtaget i parlamentet i dag, er jeg bange for, hvad det næste nationale tiltag bliver, lyder det.

Tirsdag eftermiddag blev den såkaldte smykkelov vedtaget i Folketinget. (Video: Ritzau)

558 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere