FN's generalsekretær kritiserer smykke-lov: Bekymrende og uretfærdig

FN's generalsekretær Ban Ki-moon melder sig i koret af kritikere af den danske smykkelov

Generalsekretær Ban Ki-moon i selskab med den danske formand af FN's generalforsamling, Mogens Lykketoft (Foto: AP)
Generalsekretær Ban Ki-moon i selskab med den danske formand af FN's generalforsamling, Mogens Lykketoft (Foto: AP)

Først var det den forhenværende FN generalsekretær Kofi Annan, der kom med sønderlemmende kritik af den danske smykkelov. Nu melder den nuværende leder af FN, Ban Ki-moon sig i koret af kritikere af Danmarks mest omtalte lov.

Se også: Den 'nazistiske' statsminister og den 'landsskadelige' virksomhed

Det sker i en mail til Politiken, hvor generalsekretærens cheftalsmand, Stephane Dujarric, på vegne af Ban Ki-moon, sender en diplomatisk bredside af sted mod de danske beslutningstagere.

- Dette og andre foranstaltninger, der i øjeblikket implementeres i andre europæiske lande, vækker bekymring hos generalsekretæren, da det går imod asylansøgernes menneskeværdighed og rettigheder

Nina Agdal reklamerer for Danmark i ny video. (Foto: All Over) Danske kendte - 28. jan. 2016 - kl. 17:05 Midt i image-krise: Nina Agdal forsvarer Danmark

Forsøger at sende flygtninge videre
Ifølge Politiken fremgår det af mailen, at generalsekretæren er bekymret over flere af de europæiske landes kurs i flygtninge- og immigrationspolitikken.

- Denne type politik og disse foranstaltninger sender et meget negativt signal om medlemsstaternes forpligtelser i forhold til folkeretten og den europæiske lovgivning, skriver Stephane Dujarric, på vegne af Ban Ki-moon i mailen til Politiken og fortsætter:

- Endvidere har forsøgene på at omdirigere asylansøgere ikke blot pålagt andre en uretfærdig byrde, men har også vanskeliggjort den fælles indsats over for den massive tilstrømning af flygtninge og migranter, når man ser på princippet om fælles ansvar

Diplomati på overarbejde
Ban Ki-moon er den seneste i en efterhånden endeløs række af kritikere, der har tordnet mod Danmark efter den kontroverselle lov blev vedtaget i tirsdags.

Det har sat diplomatiets spindoktere på overarbejde.

Forargelsen rettet mod Danmark har blandt andet udmøntet sig i nazi-sammenligninger, hvilket har fået udenrigsministeriet til at svare igen ved i samarbejde med den danske ambassade i Washington at udarbejde et fakta-ark, der fortæller en anden side af den danske kurs i flygtninge- og ulandspolitikken.

218 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere