FOA-Dennis om Saudi-sag: Det er slavelignende vilkår

Stuepiger måtte knokle op til 100 timer om ugen til en sulteløn og kun fire ugers ferie om året. FOA-boss er rystet over arbejdsforholdene i diplomatboligen

Du får ingen faste arbejdstider og en løn på ned til 40 kroner i timen. Til gengæld skal du stå til rådighed 24 timer i døgnet og løse alle de opgaver, vi har brug for. Det var det tilbud som Wagdi Abdel Rahman fik, da han i 2014 blev tilbudt job i den saudiske ambassadørs palæ i Hellerup. Efter nøje overvejelse, valgte han at takke nej til jobbet (Redigeret af Julie Sørensen).

Kender du noget til arbejdsforholdene på ambassader i Danmark? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst).

Ekstra Bladets afsløring af de horrible forhold ansatte på Saudi Arabiens ambassade i Danmark arbejder under, møder nu hård kritik fra  FOA, hvor blandt andet stuepiger, er organiseret:

- Det er både overraskende og rystende, at sådan noget kan foregå. Det er fuldstændigt absurd, at et så velstående land benytter sig af arbejdsvilkår, der, hvad arbejdstid og løn angår, ligner slavelignende vilkår, siger forbundsformand Dennis Kristensen.

Bag væggene her på den saudiarabiske ambassade må flere af de filippinske stuepiger arbejde op til 100 timer om ugen - fra klokken otte om morgenen til midnat. Seks eller syv dage om ugen. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Vagthund Så brutalt er livet: Ambassade-slaverne fortæller

Afsløringen af arbejdsforholdene sker på baggrund af interviews med ansatte og andre personer med tilknytning til ambassadørens bopæl samt flere ansættelseskontrakter og vagtbøger, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Det er bag disse lukkede jerndøre, at de ansatte i det saudiarabiske residens har arbejdet op mod 100 timer om ugen for slavelignende lønninger (Foto: Philip Davali). Samfund - 12. mar. 2015 - kl. 14:00 Stenrig Saudi-ambassadør: Behandler ansatte som slaver

Ambassadør Mohammed Ibrahim al-Agail er som ambassadør beskyttet af diplomatisk immunitet, og derfor har de danske myndigheder svært ved at komme efter ham. Ifølge Dennis Kristensen er det dog ikke ensbetydende med, at han skal tage den diktatoriske opførsel fra hjemlandet med til Danmark.

- Ambassaden er landets ansigt udadtil. Det er fuldstændigt uforståeligt, at den her olierige stat kommer til Danmark, der har en relativt begrænset ulighed, og så demonstrerer for os, hvad ulighed virkeligt er. Det er jo helt absurd, siger Dennis Kristensen.

Hos Udenrigsministeriet ønsker man generelt ikke at udtale sig om, hvorvidt man er gået ind i en konkret sag.

Men Protokolchef, Marie-Louise Overvad understreger, at ambassader og diplomater skal følge dansk lovgivning:

- I følge de internationale diplomatregler, Wiener-konventionen, så skal diplomater respektere opholdslandets lovgivning. Derfor skal de gængse danske ansættelsesregler inden for de forskellige personale-kategorier, hvor de finder anvendelse, selvfølgelig også overholdes, siger hun.

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere