FOA-formand i café-strid: - Han er uartig

- Det er jo ikke nogen læsestue, sagde caféejer på Bornholm til Dennis Kristensen og hans kone, da de drak kaffe og læste i deres medbragte bøger

Café Misty reklamerer blandt andet med en fantastisk udsigt over havet, over Hammeren og til Hammershus.​​​
 Fotocollage: Jens Dresling/Polfoto/Café Misty
Café Misty reklamerer blandt andet med en fantastisk udsigt over havet, over Hammeren og til Hammershus.​​​ Fotocollage: Jens Dresling/Polfoto/Café Misty
Følg Samfund

- Ja, gu fanden overdriver han da. Det er da kun fordi det er ham. Det er kun, fordi han har et navn. Og nu skal han lige statuere et eksempel. Hvis han synes, han skal smadre en forretning på det, så er han eddermaneme dygtig. Det må jeg godt nok sige. Det er hans egen forfængelighed.

Sådan siger indehaver af Café Misty på Bornholm Jette Jantzen, efter at FOA's formand Dennis Kristensen søndag valgte at kritisere hende på Facebook.

Den 63-årige forbundsformand beskrev søndag på det sociale netmedie, at han og hans hustru blev smidt ud af caféejeren og tvunget til at efterlade halvdelen af den kande kaffe, de havde betalt 80 kroner for.

Malende beskriver han, hvordan de fik bragt sig i 'sikkerhed for en kvinde, som tydeligvis ikke er ufarlig'.

'Fy for satan for måde at drive forretning på', slutter opslaget fra den tidligere portør.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dennis Kristensen mener selv, han blev smidt ud af café på Bornholm. Skærmbillede: Facebook
Dennis Kristensen mener selv, han blev smidt ud af café på Bornholm. Skærmbillede: Facebook
 

'Det er jo ikke nogen læsestue'
Jette Jantzen er indehaver af Café Misty. Indtil for tre år siden drev hun den anmelderroste gourmetrestaurant Le Port, som hendes søn og svigerdatter nu har overtaget.

- Jeg har både haft konger og alt muligt på besøg. Jeg ved godt, hvordan jeg skal opføre mig. Og jeg har aldrig været ude for, at folk sætter sig og læser på den måde. Jeg har haft rigtig mange mennesker igennem mine steder. Jeg kan slet ikke forstå det. Jeg har været medlem af hans forening. Jeg synes godt nok, han er uartig, siger Jette Jantzen.

Hun genkender slet ikke billedet af, at hun skulle være farlig, men mener snarere, at Dennis Kristensens forfængelighed er blevet såret:

- De kommer og får en stor kande kaffe. De får endda til fire personer, men de sidder her næsten i halvanden time. Og de har hver to store bøger med og sidder og læser.

Caféejeren fortæller, at hun på et tidspunkt lufter sin hund og vender tilbage til caféen for at konstatere, at parret stadig er begravet i deres bøger. Det provokerer caféejeren:

- Så siger jeg: 'Det er jo ikke nogen læsestue'. Det er det eneste, jeg siger. Jeg sider det så lavt, at han siger 'Hvabehar, hvad siger du' og smiler, mens han sagde det. Så smækkede han bogen i og betalte.

Kold kaffe
- Han har lagt et billede på Facebook, hvor man kan se, at de ikke har nået at drikke kaffen færdig...

- De har fået en stor kande og sidder over fem kvarter, så den kaffe er totalt kold. Det er ikke noget med, at de ikke får lov til at drikke deres kaffe. De sidder der i hvert fald i fem kvarter. Der burde de næsten have drukket deres kaffe.

Jette Jantzen forklarer, at mens der udendørs er plads til 100 mennesker, som må sidde og læse alt det, de vil, er der kun plads til 12 personer ved de fire små borde indenfor i caféen.

- Så kan du jo regne min omsætning ud, hvis alle gør det. Den er eddermaneme ikke ret stor. Jeg ved jo ikke, hvor længe han havde tænkt sig at sidde her. Det var kun, fordi jeg sagde noget, han gik.

- Var der andre, der ventede på et bord?

- Nej ikke lige der. Men så kom der da en familie på fire to sekunder efter at han rejste sig. Det har ikke noget med det at gøre, men jeg synes da nok, at hvis I bruger tid på det på Ekstra Bladet, så går I i små sko. Jeg ved ikke, hvor I går hen og spiser. Men er det normalt, at man tager en stak bøger med og skal sidde måske en hel formiddag på en café. Det er jo ikke en københavnercafé det her. Det er et sted, hvor der er udsigt, og folk sidder og kigger ned på en lille havn, hvor der er en del at se på.

Dårligt for omsætningen
- Hvis han havde købt en stor frokost, havde det så været i orden?

- Nej, det har ikke noget at gøre med, hvor meget eller hvor lidt, man køber. Det har noget at gøre med, at man sætter sig ned med nogle bøger og regner med, at det er et bibliotek. Det synes jeg ikke er i orden, og det synes jeg, jeg må have lov at sige. Her skal folk altså ikke sidde i timevis og læse i en bog.

- Det kunne jo også være, fordi han syntes, det var et rart sted at sidde.

- Ja ja, men hvorfor sidder folk ikke og snakker lidt sammen. Jeg blev lidt irriteret over, at de tager det bedste bord og sidder der. Og så røg det ud af munden, og nu tager I sagen op, fordi det er Dennis Kristensen. Hvis det var fru Jensen fra Nyker, havde I aldrig gidet.

Jeg har ikke smidt dem ud
- Det tror jeg nu nok - hvis folk ringer til os og fortæller, at de bliver smidt ud af en café, fordi de læser en bog, så tager vi historien op.

- Jeg har jo ikke smidt dem ud. Jeg siger til ham stille og roligt: 'Det er jo ikke nogen læsestue'. Så siger han, at jeg skreg op, det passer jo slet ikke, siger Jette Jantzen, som har haft cafeen siden 1989.

Jette Jantzen er træt af, at hendes café får hug, men tager trods alt FOA-formandens kritik med sindsro:

- Jeg synes, det er fint, hvis jeg kan få noget pr i Ekstra Bladet. Det er bare ærgerligt, sæsonen er ved at være slut.

Mens de fleste bakker Dennis Kristensen op, langer nogen ud efter FOA-formanden ud for at hænge caféejeren ud:

'Hvor er det dårlig stil, at du - Dennis K. - udnytter din kendthed til at hænge en café ud med navn og billede, fordi du tilfældigvis synes, du har haft en dårlig oplevelse der. Fy for pokker', skriver Henrik.

Lars Bo stemmer i: ''Smidt ud'?? Jeg læser ingen steder at kvinden beder jer om at gå. Derimod lyder det til at I selv vælger at betale regningen og forlade stedet hvilket jeg muligvis selv ville have gjort. Hvad jeg IKKE ville var at offentliggøre dette, ovenikøbet med billed på. Det kan kun opfattes som om at du er ude på at ødelægge kvindens ry og forretning hvilket jeg synes er upassende specielt for en offentlig person'.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få uddybet Dennis Kristensens kritik.

Dennis Kristensen understreger dog overfor avisen.dk, at han sagtens forstår, at man som kunde ikke kan tillade sig at sidde med en bog i timevis, men afviser, at det var tilfældet for ham og hans kone søndag.

- Min bekymring gik på hendes stemmeføring og hendes måde at stirre ud i luften. Det var min vurdering, at her var en, der ikke var 100 procent i selvkontrol, og så synes jeg ikke, at det var helt trygt, siger han derudover om caféejerens opførsel.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?