FOA kalder regeringens økonomiske flygtningebonus uklog

Virksomheder, der ansætter en flygtning, som har været i landet mindst ét år, får en bonus. Uklogt, mener FOA

- Det er uklogt.

Det siger FOA's formand, Dennis Kristensen, til regeringens forslag om at give økonomiske bonusser til virksomheder, der ansætter flygtninge.

Regeringen foreslår ifølge TV2, at en virksomhed, der ansætter en flygtning, som har været i Danmark i mindre end et år, skal have 20.000 kroner efter et halvt års ansættelse og yderligere 20.000 kroner efter et års ansættelse.

- Jeg bryder mig ikke om den tanke, hvor vi laver nogle tiltag, der betyder, at vi stiller flygtninge anderledes an, end danskere der er i klemme på jobmarkedet, siger Dennis Kristensen til Ritzau.

En virksomhed, der ansætter en flygtning, som har været i landet mellem ét og to år, skal have to gange 15.000 kroner af statskassen.

- Det her gør vi jo ikke med danskere, der er i problemer. Jeg tror, at man skal tænke sig grundigt om, før man kaster sig over den her slags aktiviteter, lyder det fra FOA's formand.

Dennis Kristensen tilføjer, at det, der generer ham mest, er, at arbejdsgivere vil komme til at kigge på etnicitet og nationalitet for at skaffe en kontant bonus.

Regeringen advarer imod, at en dårlig integration vil koste de danske samfund mange milliarder.

I en ny beregning udarbejdet af Udlændinge- og Integrationsministeriet og Finansministeriet, som Berlingske omtalte tirsdag, vil udgifterne til integrationsindsatsen alene i år være på 6,5 milliarder kroner.

I 2020 vil den udgift vokse til 10,4 milliarder kroner, viser regeringens tal.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ønsker, at trepartsforhandlingerne bliver afsluttet i marts, så Folketinget kan vedtage følgelovgivning inden sommerferien.