Annonce:
Annonce:

Fødevarestyrelsen har fået 300 klager om sure ænder

Flere end 300 har henvendt sig til Fødevarestyrelsen med klager over ildelugtende juleænder

Fødevarestyrelsen mener, at Dansk And A/S har handlet helt efter bogen. (Polfoto)
Fødevarestyrelsen mener, at Dansk And A/S har handlet helt efter bogen. (Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Fødevarestyrelsen har den seneste uge modtaget flere end 300 henvendelser fra forbrugere, der har klaget over ildelugtende ænder.

Det oplyser kødkontrolchef Jens Dissing fra Fødevarestyrelsen til Rizau.

Hovedparten af klagerne omhandler produkter fra virksomheden Dansk And A/S i Struer, der lillejuleaftensdag trak et parti ænder produceret 10. december tilbage.

Fødevarekontrollen afslører: Derfor stinker ænderne

Virksomheden udvidede søndag tilbagetrækningen til at omfatte ænder produceret fra 9. til 21. december. Jens Dissing mener, at virksomheden har handlet helt efter bogen i forhold til tilbagetrækningen:

Annonce:

- Vi har løbende været i kontakt med Dansk And og fortalt dem, at vi har modtaget oplysninger af den karakter. I går tog vi så konsekvensen og trak det tilbage, der måtte være derude for at forsøge at få klarlagt, hvad der er gået galt, siger Jens Dissing til Ekstra Bladet.

Ingen konsekvenser
Han har mandag sendt tre dyrlæger til andeslagteriet i Struer for at tjekke, at slagteriet har informeret aftagerne af ænderne, sådan som de skal gøre.

- Der har været store mængder slagtninger siden 27. oktober. Hver eneste dag, hvor der har været slagtninger, har der været personale fra kødkontrollen til stede. Vi har indtil nu ikke haft anledning til at reagere. Der har ikke været noget at reagere på, siger Jens Dissing.

Efter juleskandale: Kæmpe tilbagetrækning af ænder

Umiddelbart får skandalen ingen konsekvenser for virksomheden, forklarer Jens Dissing. På nuværende tidspunkt kan han ikke fortælle, hvorfor fejlen er opstået.

Dansk Ands ejer, direktør Martin Daasbjerg, skriver på virksomhedens hjemmeside, at man udvider tilbagetrækningen for at 'være helt sikker på, at der ikke er flere ænder med afvigende luft'.

Annonce:

En menneskelig fejl
Han skriver også, at det var en 'menneskelig fejl', der var årsag til, at partiet af ænder fra 10. december blev trukket tilbage.

Instruktionen af medarbejderne var ikke sket 'fyldestgørende', og det betød, at der skete en fejl i nedkølingen af de slagtede ænder denne dag, forklarer Martin Daasbjerg i en kommentar på hjemmesiden.

Jens Dissing oplyser, at man løbende hen over juledagene har været i kontakt med andeslagteriet og intet har at udsætte på samarbejdet med virksomheden.

Andeslagteri bruger halal-mærke uden tilladelse

Han tilføjer, at der i januar også gennemføres en af fem årlige såkaldte audits, hvor virksomhedens interne procedurer gennemgås fra A til Z.

Det har ikke været muligt at træffe slagteridirektør Martin Daasbjerg for en kommentar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: