Fødselsdags-fuser: Nyt raket-forsøg i Nordkorea endte galt

Det må formodes, at Nordkoreas despotiske enehersker Kim Jong-un ikke har set på den amputerede affyring med blide øjne. Men nogen reaktion er der angiveligt ikke kommet endnu.

Der var i bogstaveligste forstand lagt op til noget af et brag, da Nordkorea sent i aftes (dansk tid) ville affyre en mellemdistance-raket til ære for landets grundlægger Kim Il-sung, som døde i 1994.

Et eller andet gik rivende galt, for raketten kom aldrig af sted, oplyser blandt andet det Sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Ifølge Yonhap var der tale om et ballistisk missil.

Men om krabaten kom i luften eller blot blev stående på jorden er ikke oplyst.

Det amerikanske militær oplyser, at man her sporede raketten og bekræfter samtidig, at opsendelsen blev en gigantisk fuser.

Ikke en trussel mod USA
USA siger samtidig, at raketten ikke ville have udgjort en trussel mod amerikanerne, selvom opsendelsen ikke var gået totalt i fisk. Amerikanerne vil dog ikke kommentere typen af raket.

- Det må Nordkoreanerne selv gøre, siger en talsmand for det amerikanske forsvar.

Det må formodes, at Nordkoreas despotiske enehersker Kim Jong-un ikke har set på den amputerede affyring med blide øjne. Men nogen reaktion er der angiveligt ikke kommet endnu.

Ifølge Yonhaps oplysninger var der tale om et nyt Musudan-missil, der blev registreret i området tidligere på ugen.

Det fik blandt andet Sydkorea til at forvente, at nabolandet var i færd med at forberede en affyring fredag i anledning af Kim Il-sungs fødselsdag.

Lederens fødselsdag
Kim Il-sung ville være fyldt 104 år 15. april. Tidligere er dagen blevet markeret med store militærbegivenheder.

Det pågældende Musudan-missil kan tilbagelægge en distance på 3000 kilometer.

USA har 28.000 soldater stationeret i Sydkorea og derfor bliver fjenden i nord fulgt nøje.

I 2012 skulle Kim Il-sung også have været fejret med opsendelsen af en langdistance. Men også denne opsendelse endte i hat og briller.

USA opfordrer til, at Nordkorea dæmper både raket-opsendelser og den evindelige propaganda-snak og i stedet lever op til internationale forpligtelser.

Nordkoreas atomprøve-sprængninger tidligere på året har været med til at skærpe konflikten i området.

49 kommentarer
Vis kommentarer