Fødte to børn med hjertefejl: Frygten forsvinder aldrig

Brian og Mari-Anna Carlsen har oplevet enhver nybagt forældres værste mareridt - og de har gået igennem det to gange

Hvert år fødes der 500 børn med hjertefejl i Danmark. Det svarer til at otte ud af 1000 nyfødte børn i højere eller mildere grad har en medfødt hjertefejl.

For Brian og Mari-Anna Carlsen kom de tal pludselig meget tæt på, da de for syv år siden fik deres tredje barn. En lille pige, som fik navnet Kirstine. I forvejen havde parret drengene Sebastian på fem år og Benjamin på tre.

– Hvad skulle vi sige til de andre børn? Der var ikke én, jeg kunne tale med, som kunne føre mig gennem det, siger Marianne om chokket over at komme hjem fra hospitalet med en kiste frem for en baby. (Foto: Jakob Jørgensen) Tæt på Marianne måtte føde sin døde søn: Jeg gik i chok

Lykken blev dog hurtigt afløst af frygt og sorg, da Kirstine tre uger efter fødslen fik konstateret en hjertefejl. Det betød, at hun måtte gennemgå en hjerteoperation efter kun seks måneders levetid. Desværre kunne det ikke redde hende, og familien måtte tage afsked med deres lille pige, der døde kun ni måneder gammel.

Sorgen væltede naturligvis ind over familien, men midt i mørket blev Mari-Anna gravid igen.

Der er en række symptomer, det er værd at holde øje med, hvis du vil undgår pludselige hjertefejl. Vagthund 6 symptomer: Har du en skjult hjertefejl?

- Det skal lige siges, at Bertram bestemt ikke var planlagt. Vi var også meget i tvivl, om vi overhovedet kunne klare det, men lægen forsikrede os om, at der kun var 0,8% risiko for, at vi ville få endnu et barn med hjertefejl, fortæller Mari-Anna Carlsen.

Til at starte med var Bertram sund og rask, men seks dage efter fødslen ramte sorgen igen. Lægerne kunne igen konstatere en hjertefejl hos deres nyfødte barn. Skæbnen ville dog noget andet for Bertram.

Du kan høre mere om Bertram og hans families historie i klippet over artiklen!

Se også: Hård motion kan give hjertestop

Når et barn bliver sygt, er det ikke kun forældrene, der bliver ude af den af sorg. Det rammer også barnets søskende utroligt hårdt, og det fandt Brian og Mari-Anna hurtigt ud af. Deres ældste søn, Sebastian, der i dag er 11 år gammel, havde i lang tid meget svært ved at tale om lillesøster, Kirstine, der døde, da han var fem år gammel.

Familien fandt dog en måde at komme gennem sorgen på:

Se også: 30-årig kvinde omkom under London Marathon

Det er nu fem år siden, at Bertram blev født, og familien er nu klar til at stå frem med sin historie. Det gør de i forbindelse med Hjertegalla, som bliver sendt på TV2 Charlie med Cecilie Frøkjær og Michael Meyerheim som værter. Hele showet arrangeres af Hjerteforeningen.

Mari-Anna og Brian står frem nu, fordi de føler sig klar til at hjælpe andre familier i samme situation:

Se også: Ny test skal finde syge fostre

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere