Føj! Her er Danmarks værste slagtere

ALARM. De er skandaløse og farlige og bør lukkes, siger en fødevareekspert

Ekstra Bladet har besøgt Halal Kød i Bispehaven ved Aarhus (foto: Anita Graversen, redigering: Mikkel Cramon)

Sprællende, sultne maddiker, spyfluer, slimede og pilrådne dyrekroppe, cigaretskod, en ulidelig stank og en overhængende risiko for smitte med farlige bakterier som listeria og salmonella.

Ekstra Bladets maddetektiv kan i dag afsløre, at en lille gruppe slagtere i Aarhus og København er så ligeglade med alle hygiejne-reglerne, at deres kød er til fare for kundernes sikkerhed.

Naboerne til slagteren Halal Kød i Bispehaven ved Aarhus har været i oprør over maddiker og stank fra slagteren, som opbevarede slimet og muggent kød i butikken. En medarbejder herfra blev stoppet i Tyskland af de lokale myndigheder, da han var ved at importere lammetestikler, der blev opbevaret uforsvarligt.

Slagterne får igen og igen nådesløs kritik fra fødevarekontrollen. Men de bliver ikke lukket. De fortsætter – selv om de får bøder og sure smileys.

Nogle stikker ligefrem af, når myndighederne dukker op.

Fødevareekspert, bromatolog Orla Zinck, har set dokumentationen.

- Der er tale om en alarmerende, skandaløs og sundhedsfarlig praksis, der må bringes til ophør lige med det samme. Disse slagtere blæser på samtlige regler og skal have en klækkelig bøde, inden de lukkes prompte og for bestandigt, siger han.

Halal Kød havde ingen kommentarer til Ekstra Bladets artikel.

Se listen over Danmarks absolut klammeste slagtere og se, om din er i blandt dem i Ekstra i artiklen herunder.

'Kalve-, lamme- og oksekød ophængt i kølerummet (hos Halal Slagter, red.) har store plamager og belægninger af skimmel og mug, de er slimede, fedtede og mørke i farven', afslørede fødevarerkontrollen 15. december i fjor. Foto: Fødevarerstyrelsen Vagthund Klamt kød: Her er Danmarks værste slagtere

0 kommentarer
Vis kommentarer