Annonce:
Annonce:

Før afsløring om kritisable forhold: Kommune sendte advarsler til forældre

Forældre var klar over, at en ny dokumentar ville afsløre forfærdelige forhold for børn i flere af København Kommunes daginstitutioner

Skjulte optagelser viser, hvordan børn bliver forsømt på to daginstitutioner i Københavns Kommune. Her er der tale om en institution på Vesterbro. Foto: Kristian Friis/TV
Skjulte optagelser viser, hvordan børn bliver forsømt på to daginstitutioner i Københavns Kommune. Her er der tale om en institution på Vesterbro. Foto: Kristian Friis/TV
Annonce:
Følg Samfund

Mandag kunne danskere læse om yderst kritisable forhold i 22 daginstitutioner i København.

Hårde ordre og faste greb i et vuggestuebarn, der er utrøsteligt og kalder på sine forældre i 50 minutter, er nemlig hverdagen i minimum en af hovedstadens godt 400 børnehaver og vuggestuer.

Netop disse situationer udspiller sig for skjult kamera i forbindelse med TV2-dokumentaren: 'Daginstitutioner bag facaden', der bliver sendt tirsdag aften. Her har mediet afdækket forholdene i to af kommunens institutioner.

Brev fra børnehaven
Men allerede fire dage før afsløringen kom ud til til befolkningen, fik forældre med børn i de berørte institutioner både brev og sms'er, hvor de blev advaret om de oplysninger, som dokumentaren ville frigive.

Annonce:

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af flere af disse breve og sms'er, der viser, at kommunen vælger at indrømme, at de er berørt af kritikken i TV2-dokumentaren.

'At børnene ikke får den omsorg, guidning, støtte og kontakt, som de har krav på, og at forældre ikke bliver oplyst fyldestgørende om deres barns dag i institutionen er selvfølgelig uacceptabelt, og Københavns Kommune tager de nødvendige skridt for at rette op på det', lyder det blandt andet i et brev sendt til forældre i en af de 22 daginstitutioner. 

Samtidigt bruger institutionens klyngeleder, som den daglige chef kaldes, også brevet til at kritisere TV2 for at have brugt skjulte optagelser til at filme hverdagen i to af de 22 institutioner, som Københavns Kommune har kritiseret i tilsynsrapporterne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Læs et udsnit af det brev, som er sendt og delt ud til forældre i en dagsinstitution på Amager i København. Privatfoto
Læs et udsnit af det brev, som er sendt og delt ud til forældre i en dagsinstitution på Amager i København. Privatfoto

Borgmester beklager
I tilstandsrapporterne, som TV2 har fået aktindsigt i, kan man læse, at København siden 2017, som en af landets eneste kommuner, har ført grundigt tilsyn med dets institutioner.

Annonce:

Heri fremgår det, at 60 procent af institutionerne i København klarer sig anmærkningsfrit, mens 35 procent har få, og fem procent - 22 institutioner - har seriøse anmærkninger i forhold til varetagelsen af børnenes tarv.

Det beklager børne- og ungdomsborgmester i København, Jesper Christensen. 

- Gennemgangen af tilsynsrapporterne med beskrivelserne af den pædagogiske kvalitet i institutionerne viser desværre, at nogle institutioner er alt for dårlige til at følge tilsynets anbefalinger. Og tilsynet har i disse tilfælde været for langsomme til at reagere på institutionernes manglende handlinger for at genoprette den pædagogiske kvalitet. Det skal vi have strammet op på hurtigst muligt.

- København har generelt gode dagtilbud. Og det er vigtigt, at forældre trygt kan sende deres børn i institution. Derfor er det meget vigtigt, at ledere og medarbejdere kender deres ansvar og omgående reagerer, hvis de oplever, at børn udsættes for pædagogiske svigt. For vi kan kun handle på de forhold, vi kender til, fortsætter han.

Annonce:

Københavns Kommune har efter afsløringen om en særdeles hård tone over for børn fra flere ansatte valgt at fyre to pædagoger. 

Forældre med børn i en daginstitution i Københavns Kommune kan læse de omtalte tilsynsrapporter her.

Ansatte på daginstitutioner fyret efter skjult kamera

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: