Før valggyser: Topløse franske kvinder demonstrerer mod Le Pen

En række kvinder fra gruppen 'FEMEN' demonstrerede søndag mod den ene præsidentkandidat før det vigtige, franske valg

Før valggyser: Topløse franske kvinder demonstrerer mod Le Pen

Se kvinderne indtage et stillads, topløse, med røg og et banner, før politiet flår dem ned. Video: AP

Søndag skal Frankrig stemme om, hvem der skal være deres 25. præsident og efterfølge den lidet populære François Hollande fra Parti Socialiste, de franske socialdemokrater.

Medlem af parlamentet død under tale for præsidentkandidat

Valget står mellem centrum-liberalisten Emmanuel Macron fra det nye parti 'En Marche!' og den højreorienterede Marine Le Pen fra 'Front National'. Macron anses som favoritten, men efter Brexit- og Trump-prognoserne, er det svært at sige noget endegyldigt.

 

På barrikaderne

Der er dog mange, der ikke ville bryde sig om at se EU-modstanderen Le Pen i præsidentembedet. Herunder må gruppen 'FEMEN' - en feministgruppe med ukrainske rødder, der specialiserer sig i topløse demonstrationer - siges at befinde sig.

Engell om det franske valg: I vores landsby elsker de Marine

Under fanen "Marine ved magten, Marianne i fortvivlelse', hvor 'Marine' refererer til Le Pen, og 'Marianne' til symbolet for den franske republik, havde en gruppe kvinder fra førnævnte organisation indtaget et stillads i Front National-højborgen Henin-Beaumont, hvor de topløst demonstrerede mod Le Pen og hendes fremmedfjendske politik. Det skriver AP.

Politiet fik dog til sidst flået de demonstrerende kvinder bed fra stilladset om en lokal kirke, anholdt dem og fjernet banneret. Se videoen øverst i artiklen.

Følg valget, når det nærmer sig afgørelsen i aften, på eb.dk.

Eksperter om hackerskandale i fransk præsidentvalg: - Som en raket i dagslys