Første gang i 289 år: Vorbasse Marked aflyst

Danmarks største loppemarked får en digital saltvandsindsprøjtning, da det netop er blevet aflyst på grund af corona-situationen

Følg Samfund

Det er ikke sket siden 1730.

Vorbasse Markedet må give afkald på den mere end tohundrede gamle tradition, da markedet i 2020 ikke kan blive afviklet på grund af corona. Til gengæld kan de mere end 200.000, der plejer at gæste det folkekære marked se frem til at handle med hinanden på nettet.

- Vi kunne godt se, hvilken vej, vinden blæste, inden landet lukkede ned. Derfor tænkte vi, at hvis ikke folk kunne komme på Vorbasse Marked, så måtte markedet komme til dem, siger Brian Madsen, formand Vorbasse Grundejerforening til TV Syd.

Derfor kan man altså besøge markedet på en online platform, der indeholder alt det bedste, som forbinder med Varbasse-ånden.

Men Brian Madsen indrømmer dog, at det ikke kan sammenlignes med det rigtige marked, og at man har forsøgt at dække det økonomiske tab som konsekvens af aflysningen.

Lige nu går byen rundt som en flok høns uden hoveder, fordi markedet er aflyst, lyder meldingen fra Brian Madsen, der allerede har solgt 500 adgange til det virtuelle marked.

Vorbasse Hjemmemarked finder sted torsdag, fredag og lørdag.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.