Annonce:
Annonce:

Første muslimske homoseksuelle par viet i England

Jahed og Sean er Englands første muslimske homoseksuelle par

Annonce:
Følg Samfund

Iført traditionelt muslimsk bryllups-beklædning har britiske Jahed Choudhury, 24, og Sean Rogan, 19, netop sagt ja til hinanden på vielseskontoret i den engelske by Walsall efter at have været kærester i to år.

Parret mødte ifølge Metro og Express and Star hinanden, da Jahed Choudhury lå på en bænk og græd efter en overdosis, og Sean Rogan kom hen til ham for at spørge, om han var okay.

- Han gav mig håb, da jeg var på mit laveste, og han har været hos mig lige siden, siger den lykkelige nygifte til Express and Star.

Annonce:

Til mediet fortæller den 24-årige gom om en svær opvækst i en muslimsk familie, hvor han altid havde været det ’sorte får’, fordi han var anderledes. I stedet for at spille fodbold, så han modeshows i fjernsynet. I skolen blev han mobbet, og i et forsøg på at ændre sin seksualitet havde han en pige-kæreste, ændrede sin sociale omgangskreds, tog medicin og tog på pilgrimsrejse til Saudi Arabien og Bangladesh. Men det fik han det kun værre af, og en dag blev han overfaldet af nogle andre muslimer på gaden. Da ordet ’fag’ (skældsord for homoseksuelle, red.) blev skrevet på hans hoveddør, og hans moske gennem flere år nægtede ham adgang, blev det for meget for Jahed Choudbury, som forsøgte at tage sit eget liv. Og da var det, at han mødte Sean Rogan.

Familien: Det kan kureres
Siden da har den nu 24-årige mand levet med posttraumatisk stress og kan ikke arbejde, ligesom han har svært ved at møde nye mennesker, fortæller han til mediet.

Men nu har han altså sammen med sin kæreste gennem to år taget et skridt, som ifølge ham både er vigtigt for muslimer og for homoseksuelle.

- Det her handler om at vise folk, at jeg er ligeglad, min familie vil ikke komme på dagen, de vil bare ikke se det, det er for pinligt for dem, siger Jahed Choudbury.

- De mener, at det er en sygdom, som kan kureres, nogle i min familie kalder det stadig en fase. Jeg vil gerne sige til alle mennesker, der går igennem det samme, at det er okay – vi vil vise hele verden, at man kan være homoseksuel og muslim.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: