Første spadestik taget: Denne by bliver Danmarks baconhovedstad

Danish Crown i Blans udvider med et stort anlæg til røgning af bacon. Sønderborgs borgmester tager første spadestik onsdag

Danish Crown invester nu omkring 70 millioner kroner i en ny afdeling i Blans. Video: TV Syd
Følg Samfund

Blans ved Sønderborg vil gerne være Danmarks baconhovedstad. Første skridt på vejen bliver taget onsdag formiddag, når Sønderborgs borgmester tager første spadestik.

- Når virksomheden udvider, er det en styrkelse af vores område. Det er glædeligt - for landbruget og slagteribranchen har haft nogle hårde år, siger borgmester Erik Lauritzen (S) til TV SYD.

Danish Crown investerer i omegnen af 70 millioner kroner i den nye afdeling i Blans, der ventes at skabe op mod 10 nye arbejdspladser i Blans. Det er Danish Crowns største investering i et svineslagteri i ni år.

Danish Crown sætter omsætningsrekord

- Det er godt for Blans og Sønderborg Kommune. Det er jo en kæmpe arbejdsplads, og af og til har vi været nervøse for, om slagteriet også lå der om fem år. Så det er godt, at man tør investere igen, og dermed styrker den samlede virksomhed, forklarer Erik Lauritzen.

Hidtil har det kun været muligt at salte baconen på slagteriet. Men med udvidelsen kan slagterigiganten i Blans også røge baconen. Danish Crown kalder det selv en styrkelse af Blans som Danmark baconhovedstad.

- Det er dels lidt sjovt. Men dansk bacon er også et stærkt internationalt brand, så det kan jeg kun være glad og stolt af, slutter borgmester Erik Lauritzen.

Baconen fra Blans eksporteres primært til det engelske marked. Hver uge bliver der sendt omkring 700 tons bacon til England.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time