Første tilfælde af coronavirus i Norden

Det første tilfælde af coronavirus er blevet konstateret i Finland, skriver finske YLE

Klokken 17 holdt udenrigsminister Jeppe Kofod et kort pressemøde om planen for en fælles europæisk evakueringsoperation for EU-borgere i Kinas Hubei-provins. Se eller gense pressemødet her. Video: Ritzau

En kinesisk turist fra Wuhan-området, som er blevet isoleret på Lapland sygehus i Finland, er smittet med coronavirus.

Det bekræfter det finske institut for sundhed og velfærd, THL, på Twitter og i en pressemeddelelse.

- Det var forventet, at virussen ville komme via turister til Finland. Risikoen for, at virussen spreder sig i Finland, er stadig meget lille, så der er ingen grund til bekymring, siger Mika Salminen, direktør i THL.

Ifølge THL er der cirka 15 personer i Finland, der potentielt har været udsat for smitte. Disse personer vil blive observeret løbende de næste 14 døgn.

Onsdag aften skriver den franske avis Le Figaro, at der er endnu et bekræftet tilfælde af coronavirus i Frankrig. Det er dermed det femte tilfælde i landet.

Danskere får hjælp til at komme hjem
Udenrigsministeriet i Danmark oplyser på et pressemøde onsdag aften, at de har kendskab til 21 danskere eller kinesere med dansk opholdstilladelse, der opholder sig i Hubei-provinsen. Cirka halvdelen af dem ønsker at få hjælp til at komme hjem.

Dette vil blive iværksat hurtigst muligt, oplyser udenrigsminister Jeppe Kofod.

- Helt konkret er et udrykkerhold fra ambassaden i Beijing på vej til byen Wuhan, hvor de vil hjælpe de danskere hjem, der er i området, siger han.

LIVE

335 kommentarer
Vis kommentarer