Førstefødte er mest intelligente

Er du den ældste i en søskendeflok, er der stor sandsynlighed for, at du også er den klogeste

Den ældste i søskendeflokken bliver mere intelligent. Og den yngste er mest bevidst om sin lavere IQ. (Arkivfoto: POLFOTO)
Den ældste i søskendeflokken bliver mere intelligent. Og den yngste er mest bevidst om sin lavere IQ. (Arkivfoto: POLFOTO)

Den ældste i en søskendeflok er ofte den mest intelligente, viser en ny undersøgelse.

Det skyldes ikke nogle særlige bogorms-gener, men er snarere et spørgsmål om, hvem der har fået mest opmærksomhed af forældrene i barndommen. Det skriver britiske Metro.

Se også: Forskere: Folk, der bekymrer sig om vægten, tager mere på

Desuden kan den højere intelligens også opstå ved, at den ældste søskende helt naturligt indtager en rolle i flokken, hvor de lærer de yngre søskende hvordan de skal gebærde sig.

Undersøgelsen er foretaget af forskere på Leipzig University, viser, at intelligiens-kvotienten i gennemsnit falder med 1,5 per søskende i flokken. Så kommer du ud af en stor søskendeflok, er forskellen altså mest markant mellem den ældste og den yngste.

Se også: Økonom: Derfor skal vi have weekend i tre dage

Er I kun to børn, der er vokset op sammen, mindskes risikoen for, at den ældste dominerer over den yngste. Her er sandsynligheden for, at den ældste er den klogeste seks ud af ti.

Undersøgelsen viste også, at de yngste søskende har en tendens til at opfatte sig selv som mindre intelligente end de ældre i børneflokken.

I undersøgelsen har forskerne analyseret IQ- og personlighedstests fra tre forskellige britiske undersøgelser – med over 20.000 deltagere i alt.

46 kommentarer
Vis kommentarer