Førstefødte piger er tykkere end deres yngre søstre

En undersøgelse peger på, at rækkefølgen, som børn bliver født i, har en betydning for, hvor meget de kommer til at veje

Førstefødte søstre vejer mere end deres yngre søstre, viser en undersøgelse foretaget blandt 13.400 sæt søstre. (Foto: COLOURBOX)
Førstefødte søstre vejer mere end deres yngre søstre, viser en undersøgelse foretaget blandt 13.400 sæt søstre. (Foto: COLOURBOX)

Hvis ikke du selv er storesøstre og har klaget over, at dine yngre søskende var tyndere end dig, så kender du garanteret nogen, der har.

Og noget tyder altså nu på, at der er noget om snakken. Forskning peger nemlig på, at yngre søstre rent faktisk har en tendens til at veje mindre end deres storesøstre, skriver Daily Mail. Forskerne bag gætter på, at fødselsrækkefølgen betyder en hel del i den sammenhæng.

Den amerikanske brystbombe Amber Rose kan dog godt kendes på sin velformede krop på trods af parykken.(Foto: Instagram) Intl. kendte - 26. aug. 2015 - kl. 16:19 Brystbombe: Nu med paryk

For at nå frem til det resultat granskede forskerne oplysninger om 13.400 sæt søstres helbred. Her kunne de tydeligt se, at de førstefødte piger i gennemsnit havde 29 procent større sandsynlighed for at være overvægtige, og hele 40 procent større risiko for at udvikle svær overvægt eller decideret fedme.

Den seneste research på området blev foretaget på gravide svenske kvinder, indsamlet mellem år 1991 og 2009. Kvinderne blev alle vejet mellem 10. 0g 12. graviditetsuge, og det viste tydeligt, at de førstefødte søstre vejede omkring et halvt kilo mere end deres yngre søstre på dette udvalgte tidspunkt i graviditeten. Og selvom tallene også viste, at de ældre søstre var en anelse højere end de yngre, gav det alligevel en forskel i deres BMI-tal på gennemsnitligt 2,4 procent.

Se også: Ulønnede praktikanter hos kendis: Skulle rense toiletter og vaske bilen

Forskerne bag undersøgelsen fra Auckland University i New Zealand og Uppsala University i Sverige noterede sig desuden en stigning i vægt over den 18-årige periode, kvinderne var blevet observeret i. De har ikke noget klart bud på, hvorfor de ældre søstre har en klar tendens til at veje mere, men mener, at det kan være med til at forklare, hvorfor antallet af overvægtige generelt ser ud til at stige.

For når det på den måde kan dokumenteres, at de ældste søstre ofte er tungere, skal det blot holdes sammen med det faktum, at færre end tidligere vælger at få mere end to børn. Det betyder, at en større andel af den samlede befolkning er førstefødte, end det før har været tilfældet.

 

13 kommentarer
Vis kommentarer