Føtex i pinlig blomster-bommert

En reklame fra Føtex går lige nu viralt på Facebook. Butikken har tilsyneladende lidt svært ved at finde rundt i historien om marguerittens navn

Føtex har nok lige glemt at fakta-tjekke den historien om margueritten (Foto: Annonce i Føtex)
Føtex har nok lige glemt at fakta-tjekke den historien om margueritten (Foto: Annonce i Føtex)

De fleste mennesker kender til det evige spørgsmål. Hvad kom først - hønen eller ægget?

Og nu har Føtex givet os endnu et stort spørgsmål at undre os over. Hvad kom først - skiltet, smykkerne eller blomsten?

Det har de i hvert fald svært ved at gennemskue i Føtex. I deres seneste annonce har de problemer med rækkefølgen, og det har fået den til at gå viralt på Facebook og andre sociale medier.

- Vidste du at navnet marguerit har blomsten fået fordi dens blomster og blade minder om den kendte marguerit som også ses som vejskilte og smykker, står der i annoncen

Den kvikke læser har måske allerede fanget, at det er omvendt. Det er nemlig blomsten, der har lagt navn til 'Marguerit Smykker' og Margueritrutens skilte.

Ekstra Bladet har forsøgt at få et svar på, hvad der er gået galt, men kommunikationsafdelingen hos Dansk Supermarked svarer ikke på vores henvendelse.

Måske de har travlt med at nyde de flotte margueritter i det gode vejr, eller måske er de ude og gå langs marguerit-skiltene i den danske natur.

Her er et af de klassiske marguerit-rute skilte (Foto: Thomas Borberg)
Her er et af de klassiske marguerit-rute skilte (Foto: Thomas Borberg)

Shitstorm på Facebook
På de sociale medier har de også fået øjnene op for bommerten. På Føtex' Facebook-profil morer folk sig i hvert fald gevaldigt over reklamen.

Historien om margueritten
Og hvad er så den sande historie om margueritten? Her på Ekstra Bladet er vi naturligvis ikke for fine til at finde svaret på google, men vi har også talt med en ekspert.

- Det er jo helt forkert. Smykkerne og ruten er opkaldt efter blomsterne og ikke omvendt. Den mest kendte marguerit-blomst i Danmark hedder Hvid Okseøje og er uofficielt Danmarks nationalblomst. I min verden en af de smukkeste, siger kvinden bag Karnas Køkkenhave, Karna Maj, til Ekstra Bladet.

Hun understreger, at hun egentlig er ekspert i grøntsager og køkkenurter, men hun kan alligevel godt klare vores spørgsmål.

Ifølge Den Store Danske ordborg bruges navnet marguerit i daglig tale om en lang række forskellige kurvblomster fra De Kanariske Øer med gule skivekroner og hvide eller gule randkroner.

86 kommentarer
Vis kommentarer