Folk blæst omkuld til flyshow i Roskilde: Passagerfly gav for meget gas

Tilskuerne til Roskilde Airshow fik lidt for meget for pengene, da en gruppe mennesker pludselig blev blæst omkuld af et stort passagerfly

Se uheldet her. (Video: LocalEyes)

- Vi har gjort det her i 11 år, og det er aldrig sket før, siger formanden for Roskilde Airshow, Per Faldborg Olesen, til Ekstra Bladet.

Se mere video på localeyes.dk

Lørdag eftermiddag kørte en flyopvisning af sporet ved Roskilde Airshow.

Et passagerfly af typen MD87 fra Danish Air Transport skulle vende rundt foran publikum, så det kunne flyve af sted på opvisning, men piloten kom bogstaveligt talt til at give for flyet for meget gas, og så forsvandt alt bag flyet.

- Vi har en flyopvisning foran vores terminal. Vi har stillet flyet, så den kan dreje rundt og komme af sted, mens folk kan se det. Men der sker to ting. Dels kommer piloten til at give for meget gas, og dels står folk for tæt på, siger Per Faldborg Olesen.

Det er dette DAT - MD87, som blæste folk omkuld i Roskilde. (Foto: DAT/AIRSHOW.DK)
Det er dette DAT - MD87, som blæste folk omkuld i Roskilde. (Foto: DAT/AIRSHOW.DK)

En ældre mand falder omkuld og slår baghovedet, mens nogle tilskuere må søge ly fra jetmotorernes styrke.

- Vi havde haft en briefing, hvor vi gjorde opmærksom på, at folk ikke skulle stå for tæt på, og at piloten ikke måtte give den for meget gas. Han mener så, at han ikke har givet den for meget gas.

- Vi rykkede flyet et andet sted hen, siger Per Faldborg Olesen.

Aldrig sket før
Det er 11. gang, at Roskilde Airshow bliver afholdt, og formanden understreger, at man aldrig før har haft sådan en situation.

- For at vende sådan et fly, skal man give den lidt gas, så den ruller i tomgang. Den skal have så lidt som muligt, siger formanden, der ellers melder om et vellykket flyshow.

- Det har været en stor succes, trods vejret, siger formanden, hvis show har sidste dag i dag.

Se video af uheldet i toppen af denne artikel.

118 kommentarer
Vis kommentarer