Folk donerer til flygtninge som aldrig før

Folkekirkens Nødhjælp oplever rekordmange donationer, og det får dem til satse på 10 millioner inden jul.

Folkekirkens Nødhjælp har aldrig oplevet så mange donationer som i øjeblikket.

1,7 millioner kroner er samlet ind på få dage, og det får Folkekirkens Nødhjælp til at satse på 10 millioner inden jul.

- Det er helt overvældende, vi har ikke oplevet noget i forhold til det her, siger Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Hun forklarer de mange donationer med et stigende engagement på de sociale medier.

- Før i tiden indsamlede vi gennem breve og opkald, men nu bruger vi Facebook. Det har vist sig, at vi har været rigtig gode til at fundraise her, og vi synes, det er super flot, at vi har kunnet indsamle så penge, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Generalsekretæren tror, at det er de personlige historier og den direkte delagtiggørelse i Folkekirkens Nødhjælps arbejde, der har fået danskerne til at donere.

Ud over at skrue indsamlingsforventningerne op hos nødhjælpsorganisationen, har succesen også betydet, at Folkekirkens Nødhjælp vil tænke i sociale medier meget mere fremover.

- De sociale medier vil fylde en meget stor del i vores fremtidige fundraising-arbejde. Vores hjemmeside vil blive noget smallere, og der vil ikke være lige så mange ting man kan læse, fordi vi vil bruge Facebook i stedet, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

De indsamlede penge skal gå til flygtninge i Europa, der er undervejs lige nu. Men de skal også gå til flygtningene i deres nærområder, så de ikke behøver at flygte til Europa.

20 kommentarer
Vis kommentarer