Folk raser over cafe: 'Dyremishandling er ikke underholdning!'

Flere kræver cafeen lukket øjeblikkeligt

Se her, hvor sparsomt et område, løven Khaleesi har at gå rundt på bag glasmontren. (Video: Instagram/@mevzoo)

Den tyrkiske cafe 'Mevzoo' har gjort sig upopulær blandt dyreelskere verden over.

På cafeen, som ligger i Istanbul, har gæsterne indtil for ganske nylig kunnet nyde en helt særlig form for 'underholdning' under maden: Eksotiske dyr i små bure. Heriblandt en løveunge, heste, krokodiller og papegøjer.

Og særligt synet af den unge, indespærrede løve har skabt harme, skriver The Independent.

Cafeen lagde for nogle dage siden en video op på deres Instagram-side, hvor man kunne se 'Khaleesi', som løven hedder, rende rundt i et smalt glasbur, mens gæster sad omkring den og indtog deres mad og drikke.

Videoen gik ganske viralt - men ikke på den positive måde.

'I er syge'
Dyreaktivister og andre dyreelskere gik lynhurtigt til tasterne på de sociale medier, ligesom der også blev oprettet underskriftsindsamlinger for at få løven sat fri.

På Twitter skrev folk blandt andet: 'I er fucking ulækre. Dyremishandling er ikke underholdning!', 'SYGT :( Kan folk der ikke se, at dyret er ekstremt stresset? Hvordan kan du spise på sådant frygteligt, frygteligt sted' og 'I er syge!'

Og det er ikke kun på de sociale medier, folk reagerer. Videoen har også fundet vej til de tyrkiske myndigheder, der forleden tog affære.

I følge The Independent har de påbudt ejeren af Mevzoo at rive glasburet ned hurtigst muligt, men fordi han har sine papirer i orden, får han lov til at beholde dyrene, såfremt han forbedrer deres forhold.

151 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere