Annonce:
Annonce:

Folkeoprør mod gebyr-gribbe: Nu starter vi forhandlinger

Totalkredit og Nykredit-konkurrenten BRF Kredit har inviteret tusindvis af danskere til forhandlingsbordet. Ny forening håber, det bliver et oprør mod stigende bidragssatser

Annonce:
Følg Samfund

 

Et folkeoprør vokser sig i disse dage større mod Nykredit og Totalkredits stigninger i bidragssatserne, der med et trylleslag gør det dyrere at være boligejer for tusindvis af danskere.

Den store utilfredshed i befolkningen har manifesteret sig i Facebook-gruppen 'Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit', som i skrivende stund nærmer sig 20.000 medlemmer.

Totalkredit hæver bidragssatsen på dit realkreditlån

Bankportal: Gebyr-bonus til bankkunder er starten til priskrig

Den store medvind til folkene bag gruppen har givet dem blod på tanden i kampen mod bidragssatserne, og både på Christiansborg og i finanssektoren, lytter man nu til gruppens medlemmer.

Det fortæller medstifter, Anders Sandberg Larsen, til Ekstra Bladet:

Annonce:

- På fredag har vi en aftale om at mødes med repræsentanter for Jyske Bank og BRF-kredit og i dag har vi folk til møde med Enhedslisten og Alternativet på Christiansborg.

Lover guld og grønne skove
Dermed ser det ud til, at Anders Sandberg Larsen og resten af de oprørte masser får mulighed for at holde den ordførende direktør i Jyske Bank, som driver BRF Kredit, Anders Dam, op på bankmandens løfte fra i onsdags.

Her lovede direktøren, at personer, der skifter fra Totalkredit og Nykredit til BRF Kredit inden 1. juli 2016, får mulighed for at låne til de gamle bidragssatser.

Amin Jensen raser over bidragssatser: Jeg vil ikke finde mig i det

Totalkredit-direktør slipper selv for gebyrsmæk

- Det er et stille og roligt uformelt møde, hvor vi skal snakke om, hvad vi kan gøre for og hjælpe hinanden, siger Anders Sandberg Larsen og uddyber:

Annonce:

- Så må vise, om han kan holde det, han har meldt ud i pressen. Indtil videre ser vi udmeldingen som en positiv tilkendegivelse af, at man anerkender vores protester. Jeg tror, der er lys for enden af tunnellen. Når politikere og de høje herre i finanssektoren begynder at melde sig ind i kampen og tage os alvorligt, så tror jeg på det.

Stifter ny forening
Oven på den store interesse for Facebook-gruppen, har folkene bag 'Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit' valgt at stifte en forening, hvor medlemmerne med fælles fodslag kan indhente tilbud fra konkurrerende realkreditinstitutter.

Sammenslutningen døbes 'Foreningen for fair bidragssatser', og ifølge de nuværende planer, holder man stiftende generalforsamling 10. marts, hvor foreningens vedtægter fastlægges.

Kendismægler raser mod kreditgribbe: Usmageligt!

Sådan slipper kreditgribbene selv for gebyrsmæk

- Selv om vi er indkaldt til møde på fredag, har vi ikke travlt med at lave en aftale. Nu hører vi, hvad de har at sige og tilbyde. Herefter må vi vende tilbage til vores bagland og udpege forhandlere, der kan hjælpe os med at få forhandlet en tilfredsstillende aftale på plads, siger Anders Sandberg Larsen, der glæder sig over den store interesse.

Annonce:

Målet for stifterne af foreningen er at opnå mængderabat for medlemmerne, når og hvis de skifter realkreditinstitut, og samtidig kæmpe en politisk kamp for at undgå lignende stigninger i fremtiden.

Ifølge Anders Sandberg Larsen er det allerede nu muligt at melde sig ind i 'Foreningen for fair bidragssatser'.

Stigning i bidragssatser eksploderet

Totalkredit anmeldt til Forbruger-ombudsmanden

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: