Folkeoprør mod gebyr-gribbe: Nu starter vi forhandlinger

Totalkredit og Nykredit-konkurrenten BRF Kredit har inviteret tusindvis af danskere til forhandlingsbordet. Ny forening håber, det bliver et oprør mod stigende bidragssatser

Næsten 20.000 danskere har samlet sig på Facebook med det ene formål, at ændre Nykredit og Totalkredits forhadte stigninger i bidragssatserne (Foto: Jens Dige/Polfoto)
Næsten 20.000 danskere har samlet sig på Facebook med det ene formål, at ændre Nykredit og Totalkredits forhadte stigninger i bidragssatserne (Foto: Jens Dige/Polfoto)

 

Et folkeoprør vokser sig i disse dage større mod Nykredit og Totalkredits stigninger i bidragssatserne, der med et trylleslag gør det dyrere at være boligejer for tusindvis af danskere.

Den store utilfredshed i befolkningen har manifesteret sig i Facebook-gruppen 'Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit', som i skrivende stund nærmer sig 20.000 medlemmer.

(Foto: Emil Ryge Christoffersen) Samfund Totalkredit hæver bidragssatsen på dit realkreditlån

(Foto: Joachim Adrian) Samfund Bankportal: Gebyr-bonus til bankkunder er starten til priskrig

Den store medvind til folkene bag gruppen har givet dem blod på tanden i kampen mod bidragssatserne, og både på Christiansborg og i finanssektoren, lytter man nu til gruppens medlemmer.

Det fortæller medstifter, Anders Sandberg Larsen, til Ekstra Bladet:

- På fredag har vi en aftale om at mødes med repræsentanter for Jyske Bank og BRF-kredit og i dag har vi folk til møde med Enhedslisten og Alternativet på Christiansborg.

Lover guld og grønne skove
Dermed ser det ud til, at Anders Sandberg Larsen og resten af de oprørte masser får mulighed for at holde den ordførende direktør i Jyske Bank, som driver BRF Kredit, Anders Dam, op på bankmandens løfte fra i onsdags.

Her lovede direktøren, at personer, der skifter fra Totalkredit og Nykredit til BRF Kredit inden 1. juli 2016, får mulighed for at låne til de gamle bidragssatser.

Amin Jensen raver over stigende bidragssatser. Nu vil han skifte bank (Foto: CHRISTENSEN KLAVS BO) Samfund Amin Jensen raser over bidragssatser: Jeg vil ikke finde mig i det

Samfund Totalkredit-direktør slipper selv for gebyrsmæk

- Det er et stille og roligt uformelt møde, hvor vi skal snakke om, hvad vi kan gøre for og hjælpe hinanden, siger Anders Sandberg Larsen og uddyber:

- Så må vise, om han kan holde det, han har meldt ud i pressen. Indtil videre ser vi udmeldingen som en positiv tilkendegivelse af, at man anerkender vores protester. Jeg tror, der er lys for enden af tunnellen. Når politikere og de høje herre i finanssektoren begynder at melde sig ind i kampen og tage os alvorligt, så tror jeg på det.

Stifter ny forening
Oven på den store interesse for Facebook-gruppen, har folkene bag 'Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit' valgt at stifte en forening, hvor medlemmerne med fælles fodslag kan indhente tilbud fra konkurrerende realkreditinstitutter.

Sammenslutningen døbes 'Foreningen for fair bidragssatser', og ifølge de nuværende planer, holder man stiftende generalforsamling 10. marts, hvor foreningens vedtægter fastlægges.

(Foto: Allover) Samfund Kendismægler raser mod kreditgribbe: Usmageligt!

Den øverste chef i Nykredit, Michael Rasmussen, der bor i denne villa på Vitus Berings Alle, vil ikke kommentere, at hans chef-kolleger slipper for gebyr-smæk. Selv har han F3-lån, som selskabet vil have kunderne væk fra. Topchefen vil nu lægge om. Foto: Linda Johansen Vagthund Sådan slipper kreditgribbene selv for gebyrsmæk

- Selv om vi er indkaldt til møde på fredag, har vi ikke travlt med at lave en aftale. Nu hører vi, hvad de har at sige og tilbyde. Herefter må vi vende tilbage til vores bagland og udpege forhandlere, der kan hjælpe os med at få forhandlet en tilfredsstillende aftale på plads, siger Anders Sandberg Larsen, der glæder sig over den store interesse.

Målet for stifterne af foreningen er at opnå mængderabat for medlemmerne, når og hvis de skifter realkreditinstitut, og samtidig kæmpe en politisk kamp for at undgå lignende stigninger i fremtiden.

Ifølge Anders Sandberg Larsen er det allerede nu muligt at melde sig ind i 'Foreningen for fair bidragssatser'.

Danske boligjere er vrede over prisstigningerne på bidragssatserne. (Foto: Jens Dresling) Samfund Stigning i bidragssatser eksploderet

Tidligere 3F formand Poul Erik Skov Christensen var tidligere i dag ude at revse stigningerne i bidragssatserne. Han er ikke alene og nu er Totalkredit meldt til Forbrugerombudsmanden (Foto: Mik Eskestad) Kup Totalkredit anmeldt til Forbruger-ombudsmanden

33 kommentarer
Vis kommentarer