Annonce:
Annonce:

Folkeskolen lider stadig under propfyldte klasselokaler

Problemet med overfyldte klasser er langt fra løst. Faktisk er det kun blevet værre. Det skriver Politiken.

Annonce:
Følg Samfund

Det sker fortsat alt for tit, at der er for mange elever i klasserne i folkeskolen. Faktisk er antallet steget de seneste år. Det har fået SF til at indkalde børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) i samråd. Det skriver Politiken.

Ifølge tal fra ministeriet gik der i undervisningsåret 2014/15 omkring 9000 elever i klasser med flere end de tilladte 28 elever. Det tal er steget fra lidt under 5000 i 2009/10.

Samtidig er der fortsat mange såkaldte megaklasser - klasser med over 30 elever - i alt 39 klasser fordelt på 25 skoler landet over.

- Hvis man står alene med 31 elever, er der simpelthen ikke tid nok til at være der for alle eleverne, når der er så mange i klasserne. Især i en tid, hvor man skal implementere en folkeskolereform, og hvor man har store problemer med inklusionsindsatsen, siger SF's skoleordfører Jacob Mark til Politiken.

Der må på papiret ikke være over 28 elever per klasse uden at det godkendes af kommunalbestyrelsen. Er tallet over 30 elever skal det godkendes af Undervisningsministeriet.

Kommunernes Landsforenings Børne- og Kulturudvalg opfordrer til, at kommunerne overholder loven.

- Folkeskoleloven er ganske klar. Der må ikke være over 30 elever i en klasse, og derfor er det naturligvis ikke i orden, at et stigende antal elever går i så store klasser. Dog er det under en procent af eleverne, men det er ingen undskyldning. Det siger sig selv, at kommunerne skal overholde lovgivningen, skriver formand for udvalget Anna Mee Allerslev til Politiken.

SF's Jacob Mark håber, at samrådet tirsdag kan gøre en forskel.

- Jeg er ikke ude på at pege fingre. Jeg er ude på, at vi får stoppet stigningen i de her megaklasser, skriver han i en pressemeddelelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: