Lige præcis kl. 22.30 for et år siden, var en tyrkisk del af hæren godt i gang med at udføre et statskup.
Lufthavne blev blokeret, og Erdogan blev forsøgt fanget eller dræbt.
Som bekendt mislykkedes forsøget, og Erdogan har siden gennemført en gennemgribende udrensning i det tyrkiske samfund, hvor 174.162 personer siden kuppet er blevet fængslet ifølge Turkeypurge.com, der er en samling af journalister, der forsøger at holde styr på antallet af fængslede.
Over 174.000 sidder fængslet: - Tyrkiet er blevet til 'Erdoganistan'
Det lader dog ikke til, at Erdogan vil skrue ned for fængslinger og fyringer. I dag har han således fyret 7.000 offentligt ansatte, og her til aften har han truet med at dræbe 'forrædere,' hvis dødsstraffen bliver genindført.
- For det første vil vi hugge hovederne af disse forrædere, sagde Erdogan.
'Det kunne ende galt'
Og de omsiggribende fængslinger af Erdogan-kritikere har skræmt blandt andre Yildiz Akdogan, dansk-tyrker og folketingsmedlem for Socialdemokratiet.
- Jeg rejser ikke til Tyrkiet, som situationen er nu. Jeg er simpelthen bange for at blive fængslet. Så før undtagelsestilstanden er ophævet rejser jeg ikke derned.
- Jeg ville ellers have deltaget i Pride-paraden i Istanbul, som så blev forbudt. Derfor vidste jeg, det kunne ende galt, så jeg valgte ikke at tage af sted. Jeg må tænke på min familie, siger Yildiz Akdogan.
Flere hundredtusinder i demonstration mod Præsident
Også den danske journalist med kurdisk baggrund Deniz Serinci, holder sig væk, selvom han før kuppet rejste til Tyrkiet cirka hver tredje måned, fortæller han.
- Man kan jo se, hvordan de behandler journalister, så derfor vil jeg ikke rejse til Tyrkiet så længe, der er undtagelsestilstand. Så kan de jo reelt set gøre, hvad de vil, siger Serinci.
Holder øje
I foråret kom det frem, at den tyrkiske ambassade i Danmark med stor sandsynlighed har angivet herboende personer med tilknytning til Tyrkiet, hvis de mener, de har sympatier for Gülen-bevægelsen eller er kritiske over for styret.
Og den overvågning er ifølge Deniz Serinci korrekt.
- Jeg har fået et lækket dokument fra en god kilde i Tyrkiet, der viser en liste med flere dansk-tyrkere, blandt andet fire danske journalister.
Tyrkisk domstol idømmer FN-dommer over syv års fængsel
Selv tror han dog ikke, at han direkte bliver overvåget.
- Jeg tror det ikke, for jeg er ikke på den oversigt, jeg har fået. De danskere, der står på listen, er kun Gülen- og PKK-tilhængere.
44-årige Akdogan kan heller ikke bevise, at hun bliver overvåget, men nogen holder dog øje, mener hun.
- Jeg kan ikke afvise, at jeg bliver overvåget. Jeg ved bare, at hver eneste gang, jeg har skrevet noget om regimet, så er der altid nogen, jeg ikke kender, der kommenterer på mine opslag og forsvarer Erdogan. Fremmede, der for eksempel svarer på tyrkisk på mine opslag, men som bor i Oslo eller Stockholm. Det synes jeg er mærkeligt, siger Yildiz Akdogan.
DF om overvågning: Smid tyrkisk rådgiver ud
Nervøs for familien
Men selvom hun kan være bekymret for, hvad familien i Tyrkiet kan blive udsat for, hvis hun fortsætter sin kritik, nægter hun at holde mund.
- Jeg prøver så godt, jeg kan, at holde min familie udenfor, for jeg har en del familiemedlemmer i Tyrkiet. Konkret har de ikke oplevet at blive chikaneret, heldigvis. Men frygten for det, holder mig ikke tilbage fra at kritisere Erdogan.