Annonce:
Annonce:

Fona-ansatte raser: Fik fyreseddel gennem pressen

25 Fona-butikker skal dreje nøglen om. Det fik hele Danmark dog at vide før de ansatte

Tidligere på måneden kunne Fona fortælle, at de gik i betalingsstandsning. Se klip fra pressemødet her
Annonce:
Følg Samfund

Efter en alvorlig økonomisk nedtur, har den danske elektronikforhandler Fona i dag meldt ud, at de har set sig nødsaget til at lukke 25 ud af kædens i alt 56 butikker i et forsøg på at redde den hårdt pressede kæde.

Udmeldingen om lukningen af butikkerne skete i en pressemeddelelse, der blev sendt til landets medier klokken 8.30 fredag. Sammen med pressemeddelelsen fulgte en liste over de butikker, der skal dreje nøglen om.

Se listen: 25 Fona-butikker lukker

Den samme gennemsigtighed fik de ansatte i de berørte butikker dog ikke glæden af. Således var det via pressen, at flere medarbejdere fik at vide, at de står til at miste deres job.

Det fortæller en ansat i en af de Fona-butikker, der står til at lukke, til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Omkring klokken ni i morges fik vi en mail om, at der var nogle ting i ledelsen omkring lukning af nogle butikker, men der var ingenting om, hvad det var for nogle butikker, det er. Så vi har ingenting fået at vide. Vi synes, det er rigtig fejt, siger den snart forhenværende Fona-medarbejder, som ønsker at være anonym.

- Lige pludselig var der nogle af mine bekendte, der skrev til mig om, at vi lukkede, og det anede jeg ikke en skid om. Og de havde bare læst det på nettet, fortæller han.

Godt 300 af Fonas omkring 975 medarbejdere står til at miste deres arbejde.

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af den mail, der blev sendt rundt til lederne af Fona-afdelingerne, og her fremgår det ikke, hvilke butikker, der står til at lukke.

Mailen fra administrerende direktør i F. Group, Michael Kjær, hvor det ikke fremgår, hvem der kan beholde deres jobs.
Mailen fra administrerende direktør i F. Group, Michael Kjær, hvor det ikke fremgår, hvem der kan beholde deres jobs.

Problematisk
Hos HK Handel, der varetager de ansattes interesser i forløbet, ærgrer man sig over måden, de ansatte har fået opsigelsen.

- Jeg er enig med de ansatte i, at det er problematisk, at de skal have det at vide igennem pressen, siger Kim Jensen, faglig chef i HK Handel, til Ekstra Bladet.

Kim Jensen blev selv orienteret fredag morgen af rekonstruktørerne om, at der nu var blevet sendt en pressemeddelelse ud om, hvilke butikker der var blevet lukket.

Annonce:

- Men jeg gik selvfølgelig ud fra, at man havde orienteret de butikker, det drejede sig om, før man sender en pressemeddelelse ud. For den omvendte rækkefølge synes jeg er lidt problematisk. Jeg synes ikke, det er en måde at behandle medarbejderne på, at de skal se på Facebook eller læse i avisen, at deres arbejdsplads skal lukke. Det er en oplysning, de skal have af virksomheden, før de kan læse det i pressen. Og det troede jeg sådan set også, man havde sikret, siger han.

Fornuftigt forløb
Han understreger dog, at han synes, forløbet omkring rekonstruktionen af den hårdt pressede kæde er forløbet fornuftigt.

-  Jeg har ikke noget at udsætte på rekonstruktørerne i forhold til de aftaler, vi har lavet med dem i forhold til medarbejderne. Det har foregået på en god og ordentlig måde sammen med os, Metal og repræsentanter fra medarbejderne. Men der synes jeg så lige, at man laver en fodfejl, hvis man sender en pressemeddelelse ud før, man orienterer medarbejderne, siger Kim Jensen.

- De har knoklet for at undgå et blodbad og minimere det mindst muligt, og deres fokus har været at sikre sig, at så få som muligt blev omfattet af det her, siger han.

Annonce:

De berørte medarbejdere kan nu forvente, at de i løbet af weekenden bliver præsenteret for en opsigelse, som blandt andet HK har forhandlet en rammeaftale for, så der bliver taget god hånd om de medarbejdere, der inden længe står uden et arbejde.

F Group, der står bag Fona, er endnu ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelse i sagen.

STORT undskyld
I en senere mail sendt til Fonas medarbejdere, som Ekstra Bladet også er i besiddelse i, beklager F Group-direktør Michael Kjær dog, at meddelelsen kom ud i pressen, inden medarbejderne var orienteret.

'Helt uden, at vi kendte til indhold og timing er der sendt en pressemeddelelse ud', står der blandt andet i mailen, hvor direktøren beklager, at rekonstruktørerne har sendt en pressemeddelelse ud, inden virksomheden kunne orientere de ansatte.

'Endnu engang et STORT undskyld - det er på ingen måde vores tilgang til information', slutter han mailen.

Herunder kan du se, hvilke Fona-butikker, der lukker, og hvilke der fortsat vil holde åbent.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: