Annonce:
Annonce:

For første gang i 16 måneder falder prisen på sommerhuse

Der er risiko for at lide et tab, hvis man overvejer at sælge sit nyerhvervede sommerhus allerede nu

Salget af sommerhuse satte rekord sidste år, som steg med 65 procent sammenlignet med 2019. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Salget af sommerhuse satte rekord sidste år, som steg med 65 procent sammenlignet med 2019. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Efter næsten halvandet år med uafbrudt fremgang er priserne på sommerhuse faldet den seneste måned.

Priserne faldt på landsplan i gennemsnit med 0,3 procent fra juli til august.

Det viser tal fra Boligsiden, som Nykredit har beregnet for sæsonudsving.

Boligøkonom Mira Lie Nielsen betegner det som naturligt, at priserne på sommerhuse tager et lille dyk.

- Det har været en ekstraordinær periode på sommerhusmarkedet under corona med rekordmange salg sidste år og høj aktivitet i starten af 2021.

- Det var naturligt udløst af, at man ikke kunne komme ud at rejse og skulle holde ferie derhjemme, og derfor valgte ekstraordinært mange at købe sommerhus.

- Nu er det akutte behov for at finde et sommerhus forsvundet, fordi man kan rejse igen, og samtidig er priserne steget så meget mange steder, at det skorter på købere, siger hun.

Annonce:

Mira Lie Nielsen vurderer, at priserne på sommerhuse generelt set er på vej nedad, og at man risikerer at tabe penge, hvis man har købt for nylig og allerede overvejer at sælge igen.

- Vi har set toppen og forventer prisfald i de kommende måneder og år. Når priserne stiger 25-30 procent på kort tid, så vil man se prisfald, når den ekstraordinære efterspørgsel forsvinder.

- Hvis man skal sælge inden for få år, så er der en risiko for at lide et økonomisk tab, så jeg vil håbe for de nye sommerhusejere, at de har købt deres sommerhuse for at beholde det i mange år, siger hun.

For lejligheder og huse steg priserne 0,2-0,3 procent fra juli til august.

Det flugter med udviklingen de seneste måneder, hvor der er kommet mere ro på boligmarkedet efter en hektisk udvikling under coronapandemien.

- Antallet af handler er faldet i løbet af foråret og sommeren, og samtidig er priserne nået et niveau, hvor færre købere kan være med. Derfor ser vi en afdæmpet udviklingen i priserne, siger Mira Lie Nielsen.

Annonce:

- Men det betyder ikke, at vi kommer ikke ind og ser et boligmarked, der kommer til at falde brat. Der er godt gang i dansk økonomi med høj beskæftigelse, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: