For første gang: Kræfttilfælde knyttes til Fukushima-katastrofen

En mand har fået kræft som følge af at hans arbejde ved det katastroferamte Fukushima-værk

En mand i 30'erne har fået kræft af at arbejde i nærheden af Fukushima-kraftværket, der blev ramt af en katastrofe i 2011. (Arkivfoto: AP)
En mand i 30'erne har fået kræft af at arbejde i nærheden af Fukushima-kraftværket, der blev ramt af en katastrofe i 2011. (Arkivfoto: AP)

En tidligere medarbejder ved atomkraftværket Fukushima, der i 2011 blev ramt af en katastrofe, har fået kræft forårsaget af stråling.

Det oplyser det japanske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vedkommende har opnået kriteriet for kræft, der er relateret til radioaktiv stråling, siger en talsmand for det japanske sundhedsministerium.

Ifølge Bloomberg arbejdede manden, der er i 30'erne, på Fukushima-værket imellem oktober 2012 og december 2013.

Han er den første, der beviseligt har fået kræft som følge af at arbejde på det katastroferamt værk.

Udmeldingen kommer kort efter, at Tokyo Electric Power Company (TEPCO) har annonceret, at de vil foretage et afgørende skridt i oprydningen og inddæmningen af værket, der blev ramt af den værste atomkatastrofe siden Tjernobyl-katastrofen i 1986.

Katastrofen på Fukushima fandt sted som følge af tsunamien, der ramte Japan 11. marts 2011. Skaderne på kraftværket fra tsunamien medførte fejl på vitalt udstyr, hvilket medførte tre nedsmeltninger og udslip af radioaktivt materiale.

Ingen mennesker omkom i forbindelse med selve nedsmeltningen, men det officielle dødstal for tsunamien og det forudgående jordskælv, der målte 9,0 på richterskalaen, er opgivet til 15.893.

11 kommentarer
Vis kommentarer