Annonce:
Annonce:

For meget finger fra Mette F.

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og medie-debatten efter i sømmene

Mette Frederiksen har selv sagt det: Vi skal passe på med at blive hinandens dommere over alt muligt.  Foto: Peter Hove Olesen
Mette Frederiksen har selv sagt det: Vi skal passe på med at blive hinandens dommere over alt muligt. Foto: Peter Hove Olesen
Annonce:
Følg Samfund

Den får åbenbart ikke for lidt med den løftede pegefinger i den nye portrætbog ’Mette F.’ om formanden for Socialdemokratiet og vores måske kommende statsminister, Mette Frederiksen.

Først var der det med prostitutionen, hvor hun på den ene side ikke vil lovgive, men på den anden side gerne vil moralisere over for visse grupper af mænd, som foretager sig noget lovligt i deres fritid.

Forleden kunne jeg så læse i Berlingske, at hun også er efter kvinder, der lægger lækre billeder af sig selv ud på nettet.

I et citat fra bogen siger hun:

Annonce:

’Det er en absurditet, at vi, som et af verdens mest ligestillede samfund, har så stor fokus på, hvordan kroppe skal se ud, at vi på en eller anden måde underlægger os nogle forestillinger, som er forkerte. På de sociale medier vil vi alle sammen fremstille os selv i det bedste lys, og der bliver fotoshoppet flittigt. Og på den måde er det en hæslig udvikling.’

Der er meget galt med den sætning.

For det første er det helt overordnet ironisk at høre en politiker anse det som noget negativt at fremstille sig selv i det bedste lys. Det er de jo selv mestre i, og de har endda folk til at hjælpe sig.

For det andet synes jeg, at Mette Frederiksen skulle holde sig for god til at fortælle sine kvindelige vælgere og deres døtre, hvordan de skal gebærde sig og se ud i det offentlige rum.

Hun har tilsyneladende glemt, hvad hun selv sagde til kvindemagasinet IN i et stort interview i sommer:

’Jeg er blevet utrolig tilbageholdende med at mene, hvad der er rigtigt for andre. Det er nok noget af det, som livet har lært mig allermest, og hvor jeg er blevet klogere og mere rummelig, som tiden er gået. Vi kan definere, hvad der er rigtigt for os selv, men vi kan faktisk ikke gøre det på vegne af andre. Hvis vi ikke passer på, bliver vi mennesker hinandens dommere over alt muligt.’

Annonce:

Og måske har hun også glemt, at hun til dette interview lod sig fotografere med perfekt makeup og tre forskellige sæt lækkert tøj inklusive stiletter.

Billederne bærer præg af den form for billedbehandling, der får rynker til at forsvinde. Det der kaldes fotoshop.

Således afsløres Mette Frederiksens hykleri af nogle uskyldige portrætfotos.

Det, der tæller, er, om der er forskel på, hvad vi siger, og hvad vi gør. I så fald er det dobbeltmoral. 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: