Annonce:
Annonce:

For stor efterspørgsel: Arla lukker mejeri

160 medarbejdere må se sig om efter andet arbejde, da Arla har besluttet at lukke mejeri

Annonce:
Følg Samfund

Arlas mejeri i Brabrand ved Aarhus står foran lukning.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Dermed skal 160 medarbejdere finde andet arbejde.

Årsagen er ifølge Arla, at man oplever en stigende efterspørgsel på yoghurt-produkter i Europa, og at mejeriet i Brabrand ikke længere kan følge med.

- Da vi ikke har mulighed for at udvide produktionen på Brabrand Mejeri på grund af beliggenhed og omkostninger i produktionsudstyr, flytter vi derfor produktionen ud i nogle kompetencecentre på mejerier fortrinsvis i Danmark, Tyskland og Holland, siger Jakob Bernhard Knudsen, landedirektør for Arla Danmark.

Ifølge Arla bliver hovedmængden af produktionen, der flyttes fra Brabrand, fastholdt i Danmark på mejerierne i Slagelse og Hobro.

Mindre produkter med behov for specialforpakning bliver derimod flyttet til Holland og Tyskland, lyder det i pressemeddelelsen.

- Målet er at skabe nogle mejerier, der bliver eksperter på de enkelte produkter både omkring produktionen og udviklingen, fortæller Jakob Bernhard Knudsen.

Brabrand Mejeris 160 medarbejdere er blevet orienteret om lukningen. Arla vil sammen med fagforeningerne og mejeriets samarbejdsudvalg udarbejde en plan, så medarbejderne får gode betingelser fremover.

- Det er vigtigt for os, at vi hjælper de ansatte på Brabrand Mejeri videre på en god måde enten igennem arbejde på andre af Arlas mejerier eller uden for Arla. Og så er jeg glad for, at vi kan fastholde og udvikle flere arbejdspladser på de danske mejerier, der skal overtage produktionen fra Brabrand Mejeri, siger Jakob Bernhard Knudsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: