Forår i luften: Her skinner solen hele dagen

Mens solen er fremme hele dagen det ene sted, bliver det en noget trist vejr-affære et andet sted i landet

Hvordan bliver weekendvejret mon? Hør med her

Er der hvidt hos dig på grund af hagl eller sne? Send gerne billeder i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller en mail til 1224@eb.dk

Fredag lægger godt ud fra start, hvis man kan lide klar himmel og mulighed for at se solen. Det fortæller DMI tidligt fredag morgen.

- Men så kommer der skyer vestfra. Så især i Jylland er det med solen en stakket frist, fordi det bliver en overskyet formiddag, siger Thyge Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Skyerne i Jylland har regn med sig, og især i eftermiddag bliver det både blæsende, koldt og vådt i det jyske og fynske.

- Vinden bliver jævn til hård, og man temperaturerne kommer nok ikke over fem grader. Så der er ikke meget godt at skrive hjem om fra det jysk-fynske vejr i dag, siger Thyge Rasmussen.

Øst for Storebælt kommer skyerne hen på eftermiddagen, men man kan stadig være heldig at få lidt kig til solen. Regnen bevæger sig også gradvist østpå, men den vil først en smule falde i aften- og nattetimerne, lyder det fra DMI. Helt østpå når regnen dog ikke. Bornholmerne er heldige i dag:

- På Bornholm er der til gengæld sol hele fredagen, så det er virkelig en solskinsø, siger den vagthavende meteorolog.

Hej sol
Efter en for det meste af landet lidt skyet fredag, vil fronten lørdag ligge stille over landet, men kun give regn af og til.

- Der vil være en del skyer stadig, men lidt mere kig til solen. Især for jyderne vil lørdag være noget bedre vejr-mæssigt end fredag, siger Thyge Rasmussen fra DMI.

Temperaturerne kan endda snige sig op til at ligge mellem ti og 12 grader.

- Og vinden vil være aftagende fra sydvest. Den vil faktisk næsten ikke være til at mærke, siger meteorologen.

Helt op til 15 grader
For at lappe lidt på sidste weekends sne-sår, bliver den kommende søndag endnu bedre end dagen før.

- Der vil stort set være tørt i hele landet, fordi fronten med regn har trukket sig over til Skåne, siger Thyge Rasmussen fra DMI.

Det betyder dog også, at der kan være lidt skyer ved hovedstadsområdet om formiddagen, men ellers vil der være pænt med solskin i det meste af landet.

- Hvis vi er heldige, lægger temperaturerne sig endda på mellem 12 og 15 grader, så det tegner sig flot, siger den vagthavende meteorolog fra DMI.

På radarbilledet fra klokken halv fem i morges kan man se, at det har regnet en smule nogle steder i nat (Foto: DMI)
På radarbilledet fra klokken halv fem i morges kan man se, at det har regnet en smule nogle steder i nat (Foto: DMI)
 

6 kommentarer
Vis kommentarer