Annonce:
Annonce:

Forår på tirsdag: Nyd solen inden da

DMI lover godt med sol indtil først i næste uge, men så bliver det mere gråt

Foråret er på vej, og solen vil skinne en del i løbet af de næste par dage. Men når kalenderen siger 1. marts, bliver vejret mere vinteragtigt. (Foto: Kim Agersten)
Foråret er på vej, og solen vil skinne en del i løbet af de næste par dage. Men når kalenderen siger 1. marts, bliver vejret mere vinteragtigt. (Foto: Kim Agersten)
Annonce:
Følg Samfund

På tirsdag siger kalenderen forår, men der er intet, der i sol og vind tyder på, at foråret også vejrmæssigt er på vej.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI, Henning Gisselø, til Ekstra Bladet.

Til gengæld bliver de kommende dage solrige, og det gælder om at nyde vejret, inden det slår om i løbet af næste uge.

- Vi kommer til at fortsætte en periode med stabilt vejr, hvor vi får solskin de fleste dage og også lidt byger. Sådan bliver det til og med weekenden og også et stykke ind i næste uge, siger Henning Gisselø.

Om dagen kommer temperaturen til at ligge omkring fem grader, men selv om det er køleskabstemperatur, så er solen begyndt at få så meget magt, at det vil føles varmere, hvis man opholder sig ude i det næsten vindstille vejr.

Annonce:

- Hvis man finder et hjørne med læ eller er en tur i skoven, så vil det ikke være så tosset igen. Der vil man godt kunne mærke, at vi er på vej mod foråret, erklærer Henning Gisselø.

Stadig vinter i Europa
Ifølge Henning Gisselø er der heller ikke noget, der viser, at foråret nærmer sig, når man kigger på temperaturerne ude i Europa.

- Der er ikke rigtig forår endnu nogen steder i Europa. I sydeuropa er der faktisk mange steder med regn og blæst, så heller ikke her kan vi forvente at få så meget fra. Men hos os er vejret faktisk meget stabilt overordnet set. Vi har svag vind og solskin, erklærer den vagthavende hos DMI og giver så samtidig udtryk for, at vi ikke bør forvente meget mere her sidst i februar.

- Faktisk er det måske lidt forkert, at vi har vinter fra decemeber til februar, når den koldeste tid på året faktisk er fra midten af december og helt frem til midten af marts, siger Henning Gisselø, som heller ikke vil afvise endnu, at der stadig kan risikere at komme sne i løbet af marts.

Annonce:

- Der er ikke rigtig nogen, som hos os går og spørger 'hvor bliver foråret mon af'. Jo, det kan godt være, man glæder sig, men jeg tror faktisk, at vi skal hen til midt i marts, før man rigtig begynder at tale om det, siger Henning Gisselø til Ekstra Bladet.

Nattefrost
Selv om temperaturerne om dagen kommer op i nærheden af fem grader, hvor det bliver varmest i de kommende dage, så er der udsigt til kølige nætter med nattefrost på ned til fem minusgrader.

Og foråret?

- Det skal jo nok komme før eller siden. Det plejer det da, siger Henning Gisselø.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: