Foråret banker på: Så varmt starter vinterferie-ugen

Der er ingen grund til at pakke sig ind i regn- og vindtæt tøj i den kommende uge

Der bliver rig mulighed for at se solen, hvis man begiver sig udenfor i den kommende uge. (Arkivfoto: POLFOTO)
Der bliver rig mulighed for at se solen, hvis man begiver sig udenfor i den kommende uge. (Arkivfoto: POLFOTO)

Når en stor del af landets skolebørn mandag morgen slår øjnene op uden at bekymre sig om at skulle pakke skoletasken, bliver det ikke sne og vintervejr, der venter udenfor.

Tværtimod byder den kommende uge på vejr, der mest af alt kunne ligne forårsvejr, omend temperaturerne ikke når helt op på forårs-højder.

- Overordnet set bliver det en mild uge, og det bliver en uge, som stort set bliver tør, og hvor solen vil dominere i hvert fald i den første del af ugen, siger vagthavende meteorolog hos DMI Michael Skelbæk til Ekstra Bladet.

Tjek dit lokale vejr på vejret.dk.

Allerede mandag klarer det op nordfra, så solen får rig mulighed for at kigge frem.

- Temperaturen kan faktisk komme helt op på syv-otte grader, siger meteorologen.

Samtidig er vi kommet så langt hen på året, at det også har en betydning for, hvor varmt det føles, om solen er fremme eller ej.

- Man kan sagtens mærke solens stråler, når man går udenfor, men selvfølgelig er det ikke sådan, at man i otte grader bare skal smide jakken. Så kan man godt regne med at skulle lægge sig med en forkølelse, griner Michael Skelbæk.

Tørvejr ugen ud
Selvom ugen starter flot med relativt høje temperaturer, daler temperaturen en anelse senere på ugen, selvom vejret forbliver tørt det meste af ugen.

- Tirsdag får vi også flot solskinsvejr og tørvejr og fire til otte grader. Onsdag går det lidt ad bakke med lidt flere skyer, der kommer ned i Jylland og breder sig østover, og temperaturen dykker også til to til fem grader, siger han.

Torsdag fortsætter der med at ligge skyer over store dele af landet, mens fredagen også kan byde på spredte regnbyger, som dog ikke indeholder så store mængder.

Vinden aftager
Selvom temperaturerne daler en anelse i løbet af ugen, vil det dog føles varmere end i weekenden, fordi vinden aftager.

- Mandag vil der være enkelte steder, hvor der stadig er ganske meget vind, især ved den jyske vestkyst, hvor man kan få en hård vind eller en kuling. I resten af landet er det en let til frisk vind, og generelt er der i den kommende uge ikke så meget vind, hvor det typisk vil være en let til frisk vind, siger Michael Skelbæk.

Han fortæller samtidig, at det kun er enkelte steder i landet, hvor der kan forekomme nattefrost i løbet af ugen, mens der ikke er noget, der tyder på, at der vil forekomme dagsfrost i perioden.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter