Foråret på pause: Kølig og blæsende mandag

Du får brug for mere end t-shirt, hvis du bevæger dig udenfor

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Efter en flot weekend, hvor især lørdagsvejret inviterede til udendørsaktiviteter, er det flotte forårsvejr atter sat en smule i bero.

Således bliver mandagsvejret næppe af den slags, hvor man får lyst til at sætte sig udenfor kun iført t-shirt.

- Først og fremmest bliver det en kende småkøligt, så hvis man har forventet 20 grader som i lørdags, bliver man nok en smule skuffet, siger Michael Skelbæk, vagthavende meteorolog hos DMI, til Ekstra Bladet.

Tjek dit lokale vejr på vejret.dk.

Han fortæller, at vejret kommer til at minde om det, de fleste allerede fik en forsmag på søndag.

- Temperaturen kommer til at ligge på syv-ni grader, og lokalt kan vi måske komme op på 10 grader, så det er jo ikke alverden. Og der kommer til at være en hel del blæst i dag, hvor det gennemgående bliver en jævn til hård vind, som stedvis kan komme op til kuling, samtidig med at det bliver en ret stødende vind, så det vil føles ganske blæsende, siger meteorologen.

Sol og en smule regn
Der er dog også en smule positive udsigter midt i den begrænsede varme og den relativt hårde blæst.

- Vi skal nok alle sammen få lov til at se solen skinne i dag, siger han.

Det er dog ikke alle, der skal være helt sikre på at nå tørskoede frem, hvis de bevæger sig udenfor først på dagen.

- Først på dagen kan der også være nogle enkelte byger rundt omkring, så det er lidt blandet vejr. Men det er ikke fordi, det vil være så mange byger, og det vil være primært i formiddagstimerne, siger Michael Skelbæk.

Blandet uge
I resten af ugen bliver vejret også en blandet omgang, hvor først tirsdagsvejret byder på en del gråvejr med lidt regn, mens onsdagsvejret splitter landet op, hvor den sydlige del af landet får sol og 15 grader, og den nordlige del af landet får småregn og 10 grader.

Efterfølgende bliver torsdag, fredag og lørdag en anelse pænere, hvor det starter køligt torsdag, men frem mod lørdag kan temperaturerne godt snige sig op omkring 15 grader, vurderer DMI.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere