Forældre gav syg syvårig naturmedicin: Nu er han død

Han fik naturmedicin mod mellemørebetændelse - nu er forældrene sigtet for uagtsomt manddrab

Følg Samfund

Debatten om naturmedicin debatteres i disse dage ivrigt i Italien, efter at den syvårige dreng Francesco for nylig afgik ved døden som følge af mellemørebetændelse, som havde bredt sig til hjernen.

Drengen havde haft mellemørebetændelse i et par uger, men han var kun blevet behandlet med naturmedicin - og ikke med antibiotika, skriver Jyllands-Posten, som citerer italienske medier.

Medie: Familien nægtede
Mediet Corriere della Sera skriver, at selv da betændelsen bredte sig, og drengen var i kritisk tilstand, nægtede familien at give ham såvel smertestillende paracetamol som antibiotika.

Han blev kun behandlet med 'homøopati' - en omstridt, alternativ og uvidenskabelig behandlingsform, som bygger på et princippet om, at et stof i små doser kan kurere symptomer.

Mediet har udgivet telefonsamtaler mellem den såkaldte homøopatiske læge, som anbefalede naturmedicinsk behandling, forældrene - og vagtlægen på det lokale sygehus.

Vagtlæge: Hospital, nu!
Den homøopatiske læge frarådede ifølge mediet moderen at give barnet antibiotika. Han anbefalede, at behandlingen med naturmedicin derhjemme bare skulle fortsætte, mens vagtlægen insisterede på, at drengen omgående skulle på hospitalet, skriver Jyllands-Posten.

Da forældrene omsider tilkaldte en ambulance, var det for sent. Han blev kørt til hospitalet, var i koma og afgik ved døden tre dage senere.

Flere homøopatiske læger i Italien har afstand fra kollegaens adfærd og understreget, at det er meget uforsvarligt at nægte såvel antibiotika som at indlægge barnet - når det står klart, at naturmedicinen ikke virker.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind