Forældre klager til børnehaver: Mandlige pædagoger må ikke passe vores børn

Forældre til børn i flere daginstitutioner har klaget over, at der er mandlige ansatte. Presset fra forældrene har nu fået ledelsen til at sende et brev ud

Søren Gisselmann blev så forarget over baggrunden for et brev, han fik fra sine børns institutioner, at han lagde det op på Facebook.
Søren Gisselmann blev så forarget over baggrunden for et brev, han fik fra sine børns institutioner, at han lagde det op på Facebook.
Følg Samfund

’Vi har i de forskellige institutioner oplevet, at nogle forældre har givet udtryk for deres utilfredshed med, at vi har mandlige pædagoger ansat’.

Sådan indledes et brev, som er blevet sendt ud til samtlige forældre i Klynge A, som dækker en række institutioner i Husum, Brønshøj og Tingbjerg.

I den venlige skrivelse, som er underskrevet af klyngeleder Maj-Lis Alstrup, lyder det, at institutionerne altid er lydhøre overfor utilfredsheder og bekymringer. Men:

’Konkret i forhold til ansættelse af mandlige pædagoger er det i Danmark sådan, at vi har en ligestillingslov, hvilket betyder at både mænd og kvinder har lige indflydelse og lige muligheder i alle samfundets funktioner’.

Brevet har nu fået en far til at reagere stærkt på Facebook.

’FLERE mandlige pædagoger, tak!’ skriver Søren Gisselmann, som er far til to drenge, der går i henholdsvis vuggestue og børnehave i Husum.

’Hva’ fanden er det for en holdning, vores seje voksne i institutionerne udsættes for? Tak for en klar udmelding fra ledelsens side, og ikke mindst tak til Claus, Birger, Benny og Lasse, Kasper og alle de andre for at tage vare på vores små rollinger, mens vi andre knokler med vores små ligegyldigheder…’ skriver han, og understreger overfor Ekstra Bladet, at hans reaktion på brevet ikke er en kritik af ledelsen, men af de forældre, som har klaget over tilstedeværelsen af mandlige pædagoger i institutionerne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Brevet, som forældrene i den såkaldte Klynge A, der dækker over flere institutioner i Husum, Brønshøj og Tingbjerg.
Brevet, som forældrene i den såkaldte Klynge A, der dækker over flere institutioner i Husum, Brønshøj og Tingbjerg.
 

- Jeg synes bare, det er en helt upassende holdning til institutionerne. Det hører jo ingen steder hjemme. Mine egne drenge er da glade for de mandlige pædagoger, og det skulle da gerne være sådan, at børn bliver udsat for det hele, uden at skulle skærmes for noget på baggrund af køn, siger Søren Gisselmann, som aldrig er stødt på den holdning blandt de forældre, han taler med til hverdag.

- Aldrig. Jeg er faktisk kun stødt på det modsatte. Altså, at det kunne være fedt med nogle flere mandlige pædagoger. Det var også derfor, det undrede mig, da jeg fik brevet, og så lagde jeg det på Facebook, selvom jeg egentlig ikke gør det normalt.

I brevet til forældrene indskærper Klynge A-leder Maj-Lis Alstrup, at det er et lovkrav, at alle ansatte skal kunne fremvise en ren børneattest, og at alle institutionerne desuden har nogle faste regler, som alle medarbejder skal overholdes. For eksempel, at man aldrig er alene med børnene bag en lukket dør.

’I Københavns Kommune arbejder vi for at fremme ligestilling for alle borgere uanset køn, alder, etnicitet, seksualitet og religiøse overbevisninger. Det ønsker vi at afspejle i de forskellige institutioner og derfor skelner vi ikke mellem disse faktorer når vi ansætter en pædagog’, lyder det i brevet.

I en mail til Ekstra Bladet uddyber klyngeleder Maj-Lis Alstrup baggrunden for det udsendte brev således:

- Vi  har  i  forskellige  institutioner  oplevet,  at  nogle  forældre  har  givet  udtryk  for deres  utilfredshed  med, at  vi  har mandlige  pædagoger  ansat. Der er pædagogiske ledere, der bruger meget tid på at tale med forældre om  sammensætningen af medarbejdere, og derfor følte vi et behov for at sende en skrivelse ud, så vi ikke skal bruge så meget tid på at forklare det.

'Vi taler ikke nok om mændenes problemer på ligestillingsfronten, skriver Opinionens blogger Rasmus Brygger. Se listen over mænds syv største ligestillingsproblemer.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind