Annonce:
Annonce:

Forældre raser over Disney-arrangement: Børn kunne intet se og høre

'Frozen' arrangement skulle have været en storslået sing-along, men få kunne se eller høre noget og begivenheden var ikke som lovet, siger tilskuerne

Det var ikke alle, der var utilfredse med oplevelsen. En læser har sendt følgende video til Ekstra Bladet med beskeden: - Vi havde en god oplevelse.
Annonce:
Følg Samfund

'Årets brøler.' 'Dødssejler.' 'Skandale'. 'Den største fiasko.' 'Kæmpe pinligt kaos.' 'En ommer.'

Kritikken hagler ned over et børnearrangement af Disney i København lørdag. Op mod 10.000 var mødt op for at synge med, da stemmerne bag den danske udgave af Disney-filmen 'Frozen', Maria Lucia og Kristine Yde, skulle synge sange fra den populære film.

Begivenheden blev markedsført som en 'storslået 'Frozen sing-along' på cirka en time, hvor Gammeltorv ved Strøget i København ville blive omdannet til et magisk 'Frozen' univers.'

Annonce:

I stedet stod folk som sild i en tønde. Børn blev mast og mange tusinde kunne hverken se eller høre noget udover grædende børn, fordi scenen var for lav og lyden for dårlig. Alt var kaos og forældre var ved at komme op at skændes, fordi alle gjorde deres bedste, for at deres egne børn kunne se og derved blokerede udsynet for andre, fortæller Brian Bak til Ekstra Bladet.

- Børn sad ovenpå en isbil og skure for, at de kunne se. Mange kunne ikke se, så de gik jo igen, fortæller Brian Bak, der sammen med sin kæreste og tre-årige datter, Josephine, var taget til arrangementet.

I stedet for et storslået 'Frost'-univers blev børnene spist af med en lille scene, en lille fladskærm, en snemaskine og nogle uldbolde, der skulle forestille sne, siger han.

- Hvis det er dét, man kalder overraskelse for børn på tre til fem år, så er de i hvert fald slemt skuffede. Det var under al kritik, siger han.

Klager hober sig op mod Disney
På Facebook vælter det ind med klager fra forældre, hvis børn gik kede af det fra Gammeltorv i København lørdag eftermiddag.

Annonce:

Forældrene siger, arrangørerne fuldstændig havde undervurderet interessen for det gratis arrangement til stor skuffelse for tusindvis af børn. Mange små piger var klædt ud i blå kjoler ligesom snedronningen Elsa. Men da showet startede, var der stort set ingen, der kunne høre eller se noget, med mindre man stod tæt på scenen, fortæller Signe Merkelsen på Facebook.

- De små glade ansigter hos børnene inklusiv vores egen datters blev forvandlet til triste ansigter. Vi kunne lige så godt have sagt, at juleaften var aflyst. Børn græd og forældre var frustrerede, for hvordan skulle de forklare deres børn at det ikke blev bedre? skriver Signe Merkelsen på Disney Danmarks Facebook side.

For kort arrangement
Selve syng-med-delen var annonceret til at vare en time, men ifølge de tilstedeværende varede den maksimalt det halve. Der var kun tre sange på dansk og en halv på engelsk.

Annonce:

- Hvordan fanden kan I reklamere med at der vil være sang i en time og showet vil tage ca halvanden og så stopper det efter ca 25 min. Ikke nok med det, ved I vel for pokker hvor mange små børn der er vilde med jeres tegnefilm. Så lille en plads hvor der så oven i købet også er cafeer der har åbent. I burde kunne sige jer selv at I skulle bruge en større plads, skriver Kenneth Jensen.

Souheir Azzams datter, Lana på fem år, var så skuffet, at hun begyndte at græde. Det hjalp ikke noget, at hun fik gratis is.

- Hun blev ked af det. Hun græd virkelig. Selv den der is, hun fik, ville hun ikke have. Hun havde klædt sig på med smykker og hår og det hele, fortæller Souheir Assam.

Skuespillerinden Maria Lucia erkender kaoset på sin Facebook side.

- Der var spærret helt op til Nørreport, og politiet havde nær givet op fuldstændig crazy!! Jeg ved dog at det betød at mange ikke kunne hverken se eller høre noget, hvilket selvfølgelig er dybt beklageligt, men man havde simpelthen ikke forventet på produktionens vegne, at det blev så stort, ellers havde man måske nok fundet et andet sted at holde det, skriver hun.

Annonce:

'Frozen' blev på rekordtid den største animationsfilm målt på indtjening, da den ramte biograflærredet i 2013. Den har indtjent 1.3 milliarder dollars på verdensplan - næsten 9 milliarder danske kroner.

Skuespillere havde ingen udklædning
Dem, der havde håbet at se Maria Lucia og Kristine Yde klædt ud som de to figurer, de lægger stemme til - Elsa og Anna - blev også skuffet. Disney ville nemlig ikke lade dem klæde sig ud som figurerne.

Maria Lucia forklarer på sin Facebook side:

- Kristine og jeg er stemmerne bagved figurerne på dansk, det er både blevet annonceret i pressematerialet samt sagt ved showet i dag. Hvis man vil møde "de ægte figurer" skal man simpelthen et smut til Disneyland Paris og møde dem i paraden eller i #frozensummerfun - det er der ganske enkelt Disneyregler omkring. Mere kan jeg ikke sige om den sag. Dog håber jeg inderligt at bare nogle af jer derude nød det mindst lige så meget som vi gjorde på scenen!! Wow for en oplevelse! skriver hun.

Annonce:

Arrangementet var tænkt som reklame for Disneyland i Paris. Forklaringen om manglende udklædning forstår børn dog ikke, siger Brian Bak til Ekstra Bladet.

- Der er ingen tvivl om, at man måske har fået forventningerne lidt mere op, fordi 'Nu kommer Anna og Elsa, og ikke bare stemmerne.' Det kan du ikke forklare en 4-årig. Anna og Elsa er de personer, ikke bare stemmerne, siger han.

Disney beklager arrangement
Disney Danmark undskyldte kort på firmaets Facebook side.

- Vi er kede af at ikke alle fik lejlighed til at se showet fra hvor de stod. Arrangementet oversteg vores forventninger og vi er glade for at se den store interesse for showet med Maria Lucia (den danske stemme til Elsa) og Kristine Yde (den danske stemme til Anna), som var en forsmag på Frozen Summer Fun i Disneyland Paris, står der.

Ekstra Bladet bad også om en officiel kommentar fra Disney og fik denne korte email tilsendt fra Disneyland i Paris via Have Kommunikation, som formidler PR for Disney i Danmark:

Annonce:

'Disneyland Paris vil gerne sige tak til alle, der deltog i arrangementet lørdag på Gammeltorv i København. Vi forberedte os til begivenheden over flere måneder og arbejdede sammen med lokale eksperter og myndigheder. Vi er virkelig kede af det, hvis visse gæsters høje forventninger ikke blev opfyldt.'

De mange skuffede tilskuere beder på Facebook om, at man laver et nyt arrangement for at gøre det godt igen for de danske fans. Disney kommenterede ikke forslaget i mailen til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: