Annonce:
Annonce:

Forældre spiller afgørende rolle i børns ensomhed

Risiko for at føle sig ensom er op til fire gange så stor hos børn, der ikke er fortrolige med deres forældre

Annonce:
Følg Samfund

Hvis børn føler, at de kan betro sig til deres forældre og tale fortroligt med dem, er der væsentligt lavere risiko for, at de ender med at føle sig ensomme.

Det er konklusionen i en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet. Undersøgelsen kommer i kølvandet på en anden undersøgelse fra instituttet, der viser, at omkring 22.000 danske børn og unge er ensomme.

Den seneste undersøgelse er baseret på svar fra flere end 4300 børn, og den viser, at risikoen for at føle sig ensom stiger væsentligt, hvis børnene ikke har et fortroligt forhold til mindst en af forældrene.

Jette fra 'Ensom midt i livet': Dating er dødsygt

Risikoen er fire gange så stor blandt 11-årige, omtrent tre gange så stor hos 13-årige børn og dobbelt så stor hos de 15-årige, fremgår det af undersøgelsen.

Annonce:

Det kan være svært at pege på den egentlige årsag til børns ensomhed, påpeger Katrine Rich Madsen, der er ph.d.-studerende ved Statens Institut for Folkesundhed og har flere års erfaring inden for forskning om ensomhed blandt landets unge.

- Men vi kan se, at manglende fortrolighed til ens forældre hænger stærkt sammen med ensomhed, siger hun på instituttets hjemmeside og fortsætter:

62.000 ensomme danskere: 'Folk siger, jeg skal tage mig sammen'

- Man ved dog ikke, hvad der fører til hvad. Om det er fravær af en fortrolig kontakt til forældrene, der fører til ensomhed. Eller om det er ensomme børn, der oplever, at de har svært ved at være fortrolige med deres forældre.

Undersøgelsen fra Statens Institut for Folkesundhed, der viser, at 22.000 børn føler sig ensomme, viser også, at det især er mange piger, der føler sig alene.

Ud af de børn, der har svaret på undersøgelsen, har 3,9 procent af drengene svaret, at de føler sig ensomme, mens tallet er helt oppe på 8,9 procent blandt pigerne.

Forsker: iPad i børnehaven stiller krav til voksne

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: