Forbandede fulde forældre: Sådan har Bolette det i dag

19-årige Bolette drømmer om at arbejde med børn, der er opvokset med alkoholiske forældre

19-årige Bolette fra DR-programmet 'Forbandede fulde forældre'. Foto: DR
19-årige Bolette fra DR-programmet 'Forbandede fulde forældre'. Foto: DR

I aften kunne du se 19-årige Bolette i DR's program 'Forbandede fulde forældre', der går tæt på fire unge med alkoholiske forældre. Bolette fortæller til Ekstra Bladet, at hun håbede, at hendes mor ville stoppe med at drikke, hvis hun gennem programmet indså, hvor stor en smerte, det er for datteren.

Efter optagelserne holdt moderen sig da også ædru i tre måneder, men i dag drikker hun igen.

- Hun vil ikke se programmet lige nu, men senere håber jeg, hun sætter sig ned og ser, hvordan jeg har det, fortæller Bolette.

Store begivenheder

I programmet fortæller hun om, hvordan det var, at vokse op med en mor med alkoholproblemer. Man følger desuden den 19-åriges bekymringer op til hendes studentereksamen.

Moderen var alt for langt ude i sit misbrug, da Bolette skulle konfirmeres som 13-årig, og derfor betød det meget for hende, at moderen kunne være i stand til, at give datteren studenterhuen på.

- Det var ligesom en 'ny' stor begivenhed i mit liv, jeg ikke ville have, hun skulle gå glip af, siger Bolette, der som 13-årig blev placeret på et bosted på Djursland, hvor hun også bor i dag.

Har en far

I dag er den 19-årige pige i praktik i en tøjbutik i Grenaa, inden hun skal i lære som salgsassistent. Men egentlig drømmer hun om noget helt andet.

- Mit største ønske er at hjælpe andre børn og unge ligesom mig selv, fortæller Bolette, der dog vil vente med den drøm, til hun er ældre.

I programmet hører man kun om Bolettes mor, men hun vil gerne have, at folk ved, at der er andre i hendes liv.

- Min far bliver overhovedet ikke nævnt, så det kan godt være, folk stiller spørgsmålstegn ved, om jeg har en far. Men det har jeg, fortæller Bolette om sin far, der arbejder i Nordsøen, og derfor er væk i længere tid af gangen.

Håber det hjælper andre

Bolette er glad for at have været med i programmet, og hun håber, det kan hjælpe andre.

- Det skal vise, hvordan vi unge, der lever i det, har det, og hvordan vi overlever det. I nogle perioder tænker jeg, at det har gjort mig til den, jeg er, men andre gange synes jeg ikke, det er fair, at jeg skal leve sådan.

- Jeg elsker min mor over alt på jorden, men jeg hader, at hun vælger flasken over mig, siger Bolette.

Hun har dog nemmere ved at takle moderens misbrug i dag, end hun havde, da hun var yngre.

- Jeg har nemmere ved at adskille tingene i dag. Når min mor faldt i for tre-fire år siden, kunne jeg ikke gå i skole, og jeg lukkede mig meget inde, men det gør jeg ikke mere.

18 kommentarer
Vis kommentarer