Annonce:
Annonce:

Forbrugerråd: Ny type lån er mere vanvittig end kviklån

En ny type lån er dukket op på nettet, og det vækker bekymring hos blandt andet Forbrugerrådet Tænk

Annonce:
Følg Samfund

En ny type mikroafbetalinger, hvor prisen brækkes op og betales over en periode på op til 24 måneder, er dukket op på nettet, og det vækker bekymring hos blandt andet Forbrugerrådet Tænk.

Det skriver Politiken.

- De her lån er helt nye for os. De er endnu mere vanvittige end kviklån, for det bliver godt nok nogle dyre produkter, siger cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk og ekspert i kviklån Morten Bruun Pedersen til Politiken.

Myndigheder og forbrugerorganisationer har tidligere advaret mod de såkaldte kviklån, som er med til at sætte især unge og socialt udsatte i gæld, men metoden her er ny.

Firmaer som danske ViaBill samt det svenske Collector og Klarna tjener penge på at overtage betalingen for hundredvis af velbesøgte netbutikker som bootz.com, coolshop.dk og miinto.dk

Når kunderne skal betale, tilbyder virksomheden at dele beløbet op i ganske små månedlige betalinger.

Selv en flaske campinggas til 68 kroner kan afbetales med tre kroner månedligt.

Partner i mybanker.dk, John Norden, har for Politiken kigget på to konkrete køb. Her løber de årlige omkostninger i procent (ÅOP) op på henholdsvis 431 og 2751 procent.

- Det er gået hen over hovedet på mig, at der findes sådan en pseudoordning, som virker som en blanding af et lån og en betalingsløsning, siger John Norden til Politiken.

Hos det svenske firma Klarna oplyser talsperson Jonas Köpniwsky, at alle firmaets samarbejdspartnere modtager regler og retningslinjer for, hvordan deres betalingsmetoder skal præsenteres for kunderne.

- Klarna er under opsyn af det svenske finanstilsyn, og vi følger naturligvis alle de gældende love og regler - både de svenske og danske, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: