Forbrugerrådet om Uber: Sikkerheden er et problem

Mener det er kritisabelt, at man ikke som forbruger kan se dækningen ved uheld

Ekstra Bladet tester: Taxa mod Uber

Forbrugerrådet Tænk mener, at taxa-branchen på nogle områder har sovet i timen. Og de mener, at det er godt, at Uber udnytter den nye teknologi.

- Det er fedt for brugeren at kunne se pris og chauffør på forhånd, siger Vibeke Myrtue Jensen, der er miljøpolitisk rådgiver i Forbrugerrådet Tænk.

Men de byder ikke ’samkørsels-tjenesten’ Uber ubetinget velkommen. 

For der er nogle sikkerheds- og forbrugerrettighedsmæssige konsekvenser ved at bruge tjenesten, som ikke er på plads.

Med hensyn til forsikring er Forbrugerrådet Tænk bekymret for om Ubers kunder er dækket tilstrækkeligt.

- De hævder inde på deres hjemmeside, at de har en forsikring. Og hvis man googler i rigtig lang tid, kan man da også finde en eller anden side i Californien, men jeg er ikke ret sikker på, den dækker her.

- Jeg synes det er meget, meget kritisabelt, at man ikke som forbruger kan se, hvordan man er dækket på forhånd, hvis der sker et uheld, siger Vibeke Myrtue Jensen.

Som forbruger kan det også være svært at finde ud af, om den chauffør man kører med, overhovedet har et kørekort.

– Om bremserne virker og alt det her, for der er jo ingen kontrol med sikkerheden, som der er i eksisterende taxaer, siger Vibeke Myrtue Jensen.

- Har du et godt råd til, hvordan man skal forholde sig som forbruger, hvis man gerne vil prøve det?

Man skal jo gøre, hvad man kan for at undersøge sikkerheden på forhånd. Og hvordan man er dækket, siger Vibeke Myrtue Jensen. 

Men hun mener også, at man som kunde kan overveje om det er en etisk samfundsmodel man ønsker at støtte op om.

- For der er mange forbrugere, der har en holdning gennem deres privatforbrug. Og det kan være rigtig svært for forbrugeren at gennemskue, hvad konsekvenserne er. 

- Om man fx er med til at sænke kompetence-niveauet til chauffører ved at støtte op om den her model, eller utilsigtet kommer til at støtte op om andet, fx skatteunddragelse, som man af etiske årsager ikke ønsker, lyder det fra Vibeke Myrtue Jensen. 

82 kommentarer
Vis kommentarer