Forbund: Fodgængere skal give tegn i trafikken

Dansk Fodgænger Forbund opfordrer fodgængere til at give tegn i trafikken for at vise hensyn til bilister

Det skal ikke kun være forbeholdt bilister og cyklister at signalere, når de skal dreje til venstre eller højre.

Også fodgængere skal med armen vise, hvor de har tænkt sig at bevæge sig hen. Det opfordrer Dansk Fodgænger Forbund i hvert fald til.

- Vi er så dygtige til at skælde ud på alle andre her i forbundet, men her er der en mulighed for at gå i forvejen og vise et godt eksempel. Man behøver ikke føle sig fjollet, bare fordi man udviser et hensyn, siger formanden for Dansk Fodgænger Forbund, Mikael le Dous, og fortsætter:

- Fodgængere er ikke fredede. Vi skal også være med til at få trafikken til at glide.

Han beskriver konkret opfordringen som, at fodgængeren med en arm skal signalere, når vedkommende vil dreje, når man kan se, at en bilist eller en cyklist holder tilbage for én.

- Man skal ud med armen og sige: Tak fordi du tager hensyn, men du behøver ikke holde tilbage her, forklarer Michael le Dous.

Han forestiller sig dog ikke, at tegngivning bider sig fast hos fodgængerne lige med det samme.

- Det skal lige sive ind, for det er noget helt nyt det her. Nogen vil afvise det, men lur mig, om man på sigt ikke kan få folk til at synes, det er en god idé, siger Michael le Dous.

Han forklarer, at Dansk Fodgænger Forbund vil blive ved med at gentage opfordringen, indtil fodgængerne tager den til sig.

25 kommentarer
Vis kommentarer