Forbund: Psykisk pres på job kræver akut hjælp

Der er akut brug for hjælp til danskere, som er presset på jobbet, advarer fagforbund efter negativ udvikling

Minister-neglisering er en farlig vej at gå, når det kommer til psykisk overbelastning på jobbet, mener forbund.
Minister-neglisering er en farlig vej at gå, når det kommer til psykisk overbelastning på jobbet, mener forbund.

- Luk nu ikke øjnene

Sådan lyder beskeden til beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) fra fagforbundet FTF, der er stærkt bekymret over nye tal, som viser, at flere rammes af psykisk overbelastning på jobbet.

- Mange oplever et ekstremt stort pres på jobbet. Færre skal levere mere på kortere tid. Det skaber stress og psykiske belastninger, ligesom flere oplever trusler, vold og chikane på jobbet, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte.

Der er sket en stigning på fire procent i antallet af ansatte, der rammes af psykiske overbelastninger, viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) blandt 50.000 ansatte.

Og hvis regeringens målsætning om færre psykiske belastninger skal opfyldes, er der brug for akut hjælp, mener fagforbundet.

- Hvis vi ikke nu får taget grundig fat i problemerne og gør noget ved den triste udvikling, er det næppe sandsynligt, at regeringens målsætning om en 20 procent reduktion i psykiske belastninger vil kunne nås i 2020, siger Bente Sorgenfrey.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen mener, at stigningen ikke er så 'skidt'. Han mener, at stigningen kan skyldes øget fokus på området. Men det er en farlig vej, som ministeren bevæger sig ud på, mener FTF.

- Man skal virkelig passe på med at negligere stigningen i antallet af personer, der oplever psykiske overbelastninger på jobbet. Det er tydeligt, at flere oplever stress og dårligt psykiske arbejdsmiljø. Flere anmelder eksempelvis psykiske arbejdsskader, siger Bente Sorgenfrey.

Som det ser ud nu, udløber de særlige tilsynsindsatser mod psykisk arbejdsmiljø med udgangen af 2016. Det er derfor afgørende, at der afsættes ressourcer, så indsatsen kan fortsætte og forstærkes, mener FTF.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri