Forbyder forsamlinger på mere end 500 frem til 1. september

Regeringen har netop defineret, hvad en større forsamling dækker over. Det betyder, at loftet for store forsamlinger bliver på 500 personer frem til 1. september

Sådan lød det, da statsminister Mette Frederiksen tidligere i april varslede en fastholdelse af forbuddet mod store forsamlinger til og med august. Nu er det defineret, hvor mange mennesker 'store forsamlinger' er. Video: Ritzau
Følg Samfund

Regeringen fastsætter grænsen for store forsamlinger frem til og med august. Loftet bliver på 500 personer. Det oplyser Sundhedsministeriet til Ritzau.

I første omgang fremgik det, at TV2 havde fået oplyst, at forsamlingsforbuddet var blevet hævet fra 10 til 500 personer fra 10. maj. Det viser sig ikke at være korrekt.

Der er blot tale om en fastsættelse af en øvre grænse for større forsamlinger.

Det får dog ingen praktisk betydning i første omgang, da forbuddet mod at samles mere end ti personer fortsat gælder.  Det blev fredag forlænget og gælder indtil videre frem til 10. maj.

- Beslutningen træffes som følge af sundhedsmyndighedernes vurdering af, at det fortsat er usikkert, hvordan coronaepidemien vil udvikle sig i Danmark over de kommende måneder, skriver Sundhedsministeriet i et skriftligt svar til DR.

Forbud gælder stadig
Da der kun er tale om en definition af større forsamlinger, så kan forbuddet mod at samles mere end ti personer sagtens bliver forlænget, så det gælder længere end 10. maj. Det har myndighederne fortsat ikke taget stilling til.

Dermed må arrangører af bryllupper, konfirmationer, runde fødselsdage og alverdens andre arrangementer til sommer fortsat væbne sig med tålmodighed.

Det lød allerede fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde kort før påske, at der ikke over sommeren vil kunne blive afholdt blandt andet festivaler, store koncerter og markeder.

I tabellen herunder kan du se de seneste tal for indlagte og registrerede smittede med coronavirus i Danmark.

Tallene medregner ikke de mange, der er smittede uden at være blevet testet. Antallet af døde inkluderer personer, der var smittet med coronavirus ved deres død, men som ikke nødvendigvis døde som følge af coronavirus.

Du kan se udviklingen i de nordiske lande i grafen herunder. Vi viser antal smittede fra tidspunktet hvor landende havde registreret 100 antal smittede.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind