Annonce:
Annonce:

Forbyder salg af ladebokse: Sælges også i Danmark

Den svenske elsikkerhedsmyndighed har forbudt salget af to ladebokse fra virksomheden Easee. Sikkerhedsstyrelsen i Danmark afventer informationer fra fabrikanten

Laderne Easee Home og Easee Charge af påvirket af forbuddet i Sverige. Pressefoto
Laderne Easee Home og Easee Charge af påvirket af forbuddet i Sverige. Pressefoto
Annonce:
Følg Samfund

Salget af to slags ladebokse blev onsdag standset med øjeblikkelig virkning i Sverige.

Der er tale om laderne Easee Home og Easee Charge, der kan bruges til at lade elbiler i blandt andet private hjem, og som også sælges i Danmark.

Det skriver Aftonbladet på baggrund af en pressemeddelelse fra den svenske elsikkerhedsmyndighed.

Advarer om brandrisiko
Myndigheden har trukket i håndbremsen og forbudt salget af Easee-laderne, fordi de to produkter ikke opfylder kravene for hverken en såkaldt jordfejlsafbryder eller DC-beskyttelse.

- Der er en risiko for, at jordfejlsafbryderen ikke altid udløser, når og som den skal, lyder det blandt andet fra Joel Lee Antman, som er inspektør hos den svenske elsikkerhedsmyndighed.

Aftonbladet skriver, at produktet, hvis der er andre fejl i installationen, i værste fald kan forårsage brand eller kortslutning. Der er dog ikke meldinger om sådanne hændelser.

Annonce:

Elsikkerhedsmyndigheden oplyser, at borgere, som har ladeboksen hængende, ikke behøver at pille den ned, men at installationen skal fikses med ekstra beskyttelse.

Skete igen: El-fejl til 42.000 kr

Afventer information
Ifølge NRK har Easee solgt omkring 700.000 ladere i hele Europa, herunder i Danmark.

Til Ekstra Bladet oplyser Lone Brose, som er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, at de ikke vurderer, at der er nogen umiddelbar fare for danskerne ved at anvende ladeboksene.

'De svenske myndigheder har ikke forbudt anvendelse af ladeboksene. De vurderer ikke, at der er risiko for personskade ved at anvende ladeboksene, og de har heller ikke fået anmeldelser om ulykker med ladeboksene,' skriver kontorchefen i en mail, som fortsætter:

'Vi afventer, at fabrikanten informerer myndighederne i de lande, hvor ladeboksene er solgt, om, hvad de planlægger at gøre. Derefter vil vi afklare, om det er nødvendigt med konkrete tiltag i Danmark.'

Maner til ro
Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Easee, men det har i skrivende stund ikke været muligt.

Over for NRK kalder Easee-stifter Jonas Helmikstøl Sveriges beslutning for 'trist'. Han fortæller samtidig, at virksomheden er blevet kontaktet af mange bekymrede kunder, og han maner derfor til ro.

- Folk er usikre. Men vi forsikrer dem om, at opladeren er helt sikker. Vi har over 600.000 enheder, som vi har data på, der fungerer rigtig godt, siger Jonas Helmikstøl til NRK.

Easee oplyser, at man vil anke den svenske elsikkerhedsmyndigheds afgørelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: