Annonce:
Annonce:

Forfærdede over Trumps kommentar om 3000 dræbte: En skamplet!

Inden den frygtede Florence rammer USA's østkyst, valgte Donald Trump at lovprise den seneste katastrofale storm i området. Han glemte bare, at 3000 mennesker mistede livet

Donald Trump kalder her USA's håndtering af orkanen Maria for en succes, men nu får han kritik for at glemme de 3000 dræbte. (Video: AP)
Annonce:
Følg Samfund

- Jeg synes, at det arbejde som FEMA (USA's katastrofeberedskab, red.) og myndighederne udførte i samarbejde med Puerto Ricos guvernør var fabelagtigt. Jeg synes, at Puerto Rico var en utrolig succes, som ikke har været ret anerkendt.

Sådan lød Donald Trumps svar på et spørgsmål fra en journalist. Vedkommende spurgte, om hvad man kunne lære af orkanen Maria, der ramte Puerto Rico i oktober sidste år.

Et ganske ufarligt spørgsmål, men præsidentens svar har alligevel vakt opsigt.

I første omgang lød dødstallet på 64, men senere steg tallet til 2975. Katastrofens følger betød, at tusindvis af mennesker mistede livet i den humanitære krise, og det er netop det faktum, der får folk til at kritisere den amerikanske præsident.

Annonce:

- Næsten 3000 af vores medborgere døde som følge af stormen Maria i Puerto Rico. Det er det stik modsatte af en succes. Det er en stødende, sårende og åbenlyst forkert melding, skriver New Yorks senator Chuck Schumer på Twitter.

En skamplet
Donald Trumps kommentar er også nået til Puerto Rico, hvor borgmesteren i hovedstaden San Juan er voldsomt utilfreds med præsidenten.

- Det er en skamplet på hans tid som præsident. Han siger, at han har gjort et godt stykke arbejde, når 3000 mennesker dør. Må gud være med os, hvis han fortsætter i samme spor, siger Carmen Yulín Cruz til CNN.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

I dag er Puerto Rico stadig præget af den voldsomme orkan, der ramte med vindstød på op til 282 km/t. Omkring en million mennesker var efterladt uden strøm, og den humanitære krise i området var total.

Selvom Puerto Rico ligger i Caribien, fungerer det stadig som et selvstyre med særlig tilknytning til USA.

Annonce:

Florence er på vej
Mens orkanen Florence nærmer sig den amerikanske østkyst, er myndighederne i tre delstater begyndt at evakueret omkring 1,7 millioner mennesker, der er i farezonen.

Natten til onsdag dansk tid befinder kategori fire-orkanen sig i Atlanterhavet 1200 kilometer sydøst for Cape Fear i North Carolina.

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan ser Florence ud onsdag. Foto: AP
Sådan ser Florence ud onsdag. Foto: AP
 

Florence, der lige nu blæser med vindstød på op til 225 kilometer i timen, ventes at ramme USA torsdag eller fredag med enorme mængder nedbør.

Præsident Donald Trump har erklæret undtagelsestilstand i North Carolina, South Carolina samt Virginia, hvilket betyder, at de tre delstater vil modtage føderal hjælp.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: