Forfatter angriber Islam: Trykker Muhammed- tegningerne på ny

Den norske forfatter og journalist, Vebjørn Selbekk, genoptrykker Muhammed-tegningerne i sin nye bog 'Frygtens magt'

Muhammed-tegningerne bliver genoptrykt i ny bog af norsk forfatter. (Foto: Privat)
Muhammed-tegningerne bliver genoptrykt i ny bog af norsk forfatter. (Foto: Privat)

Muhammed-tegningerne sendte Danmark ud i et stormvejr, efter de blev trykt i Jyllands-Posten i 2005.

JP-Politikens Hus, hvor blandt andet Jyllands Posten holder til, har siden hen været omgærdet af massive sikkerhedsprocedurer og i forbindelse med 10-års-jubilæet sidste år forsikrede avisen, at de aldrig kommer til at trykke tegningerne igen.

Tegningerne er sidst blevet trykt i danske medier i februar 2008 efter et planlagt attentat mod den ene af tegnerne, Kurt Westergaard, blev afværget.

Hos vort broderfolk i Norge har en forfatter og journalist nu valgt at genoptrykke tegningerne i sin nye bog, da han ikke vil ligge under for islamisternes trusler.

Det skriver avisen VG, der har bragt et længere interview med forfatteren til bogen 'Frygtens Magt'.

Vebjørn Selbek er chefredaktør på det indvandrekritiske medie Dagen og har de seneste ti år levet under skærpede sikkerhedshensyn.

Men i denne uge er det præcis 10 år siden han sidst trykte tegningerne i sin avis, og det markerer han i sin bog 'Frygtens Magt - Frihed eller tavshed i terrorens tid', som er en heftig kritik af Muhammed og Islam.

Fik 50 dødstrusler
I bogen er der også billeder af de omstridte Muhammed-tegninger, og over for VG forklarer han, hvorfor han har valgt at trykke tegningerne igen, selvom han fik mere end 50 dødstrusler i 2006 .

- Det er 10 år siden, at jeg trykte tegningerne sidst. Da karikaturstriden stilnede af, troede vi, at det var slut, men det var det langt fra. Den er stadig i fuld gang. Jeg udgiver denne her bog nøjagtigt et år efter, at ekstremister angreb satiremagasinet i Paris. De dræbte blev martyrer for ytringsfriheden, siger han til den norske avis.   

Vebjørn Selbekk udgiver på årsdagen for terror-angrebet mod Charlie Hebdo kritisk bog om profeten Muhammed. (Foto: Privat)
Vebjørn Selbekk udgiver på årsdagen for terror-angrebet mod Charlie Hebdo kritisk bog om profeten Muhammed. (Foto: Privat)

Et af Selbekks hovedkritikpunkter i sin bog er, at man ikke må kritisere Islam i den offentlige debat i Norge.

- Problemet er, at vi ikke taler om alle grundene til de problemer, der findes i religionen. Først når vi søger forklaringer i profetens liv, kan vi forstå volden og terroren. Men mange tør ikke at gøre dette på grund af det raseri, de møder. Det er frygtens magt, siger han til VG, hvor han opfordrer journalister, akademikere og forfattere til at gå i dybden med Muhammeds liv.

Giftede sig med niårig
Et af Vebjørn Selbekks eksempler på Muhammeds kritisable livsførelse er, at profeten giftede sig med en niårig pige, selv om han havde rundet de 50, og at han på et tidspunkt har halshugget 800 jøder, forklarer han til VG.

Han fortæller dog også, at der er voldsidealer i alle religioner, men at Islam har en særstilling. Det skyldes, at profeten var hærfører, og at et mindre antal af muslimer finder inspiration i hans handlinger.

Til sidst i interviewet fortæller han, at han forudser en dyster fremtid for ytringsfriheden, og at islam kommer til at få en øget indflydelse i Europa.    

Ekstra Bladet har forsøgt og forsøger fortsat at få en uddybende kommentar fra Vebjørn Selbekk

478 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere